Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 250 g
mouka pšeničná polohrubá 370 g
mléko 1 kg
cukr 45 g
droždí 1
vejce 1 ks
olej
sůl
Na ozdobu
máslo
rozpuštěné
moučkový cukr
skořice

Mouku dáme do mísy a uděláme si v ní důlek. Nalijeme část teplého mléka, do kterého rozdrobíme kvasnice a dáme trochu cukru. Necháme si vzejít kvásek. Až je kvásek hotový přidáme zbylé mléko, cukr a ostatní ingredience. Uhněteme řidší těsto a necháme kynout. Po nakynutí, velkou lžící (asi půlku lžíce) dáváme těsto na moukou vysypaný vál, kde tvarujeme malé bochníčky. Ty necháme na vále ještě chvilku kynout. Rozpálíme si plotýnku. Bochníčky vytahujeme do tvaru bélešů a pokládmáme na plotýnku. Na jednu plotýnku se vlezou tři béleše. Opečeme z každé strany a ještě teplé béleše potíráme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem smíchaným se skořicí. Z této dávky uděláte 50ks bélešů.

Obchod Apetit