0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s dýní a listy červené řepy

Quiche s dýní a listy červené řepy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s dýní a listy červené řepy

2.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 134 g
Tuky 125 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O nápad na zdravé miniquiche bez masa se s námi podělila blogerka Věra Strnadová. Jsou výborné jako předkrm či chuťovka, ale oceníte je i jako jídlo s sebou do práce. Listy červené řepy můžete nahradit i mladým mangoldem (jedná se o příbuzné druhy) nebo obligátním baby špenátem či polníčkem.

Suroviny

mouka špaldová hladká 100 g
jemně mleté (lze použít i pohankovou)
sůl himálajská
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka
strouhaného
máslo 50 g
studeného + na vymazaní formiček a pod šalvěj
voda
studená, dle potřeby
NA NÁPLŇ
dýně 350 g
hokkaido, dužinu
cibule 1 ks
máslo 1 ČL
přepuštěného
šalvěj 3 lístky
čerstvé (lze nahradit 2 lístky sušené) + na ozdobení
mladé listy
krupice špaldová
na vysypání formiček
NA SALÁT
400 g
mladé listy červené řepy
olivový olej 80 ml
javorový sirup 1 ČL
citronová šťáva 2 ČL

1 Na korpus smíchejte mouku se špetkou soli a muškátovým oříškem. Poté přidejte nakrájené studené máslo a z hmoty vypracujte těsto. Můžete přidat trošku vody – pro začátek půl lžičky, případně pak více. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladu alespoň půl hodiny odpočinout.

2 Dýni nakrájejte na proužky a uvařte na páře. Poté ji rozmixujte na pyré. Budete potřebovat 8 vrchovatých lžic dýňového pyré (viz Něco navíc). Cibuli nakrájejte na kostičky a opečte dosklovita na rozpáleném přepuštěném másle. Přidejte nasekanou šalvěj a restujte ještě minutu. Až se obsah pánve rozvoní, přidejte dýňové pyré. Odstavte, osolte a opepřete. Do pyré poté zamíchejte nasekané listy červené řepy v množství podle libosti.

3 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Kokotky (nebo jiné formičky) o průměru cca 8 cm vymažte máslem a vysypte špaldovou krupicí. Těsto rozdělte na 4 díly, z každého udělejte v dlaních placku a prsty těsto namačkejte do forem – na stěnách do výšky asi 1,5 cm. Těsto na dně párkrát propíchněte vidličkou.

4 Do kokotek rozdělte náplň a pečte v předehřáté troubě 15–20 minut. Nechte vychladnout.

5 Na salát smíchejte listy červené řepy se zálivkou prošlehanou z olivového oleje, javorového sirupu, citronové šťávy a soli podle chuti. Salát podávejte s koláčky ozdobenými šalvějí opečenou v másle.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám část dýňového pyré zbude, použijte jej třeba jako dip (dochuťte hořčicí a bylinkami) nebo jako základ krémové dýňové polévky (přidejte smetanu a ochuťte zázvorem).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč