
Uživatelský
recept
recept
Čokoládové fondány
Popis receptu:
Čokoládové fondány jsou dezert, kterým odrovnáte chuťové buňky vašich přítel a rodiny.
Autor: Aneta Váňová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
Hořká čokoláda (cca 85%) - 70g
Vejce - 2x
Máslo - 60g
Cukr (krupice) - 80g
Hladká mouka - 28g
Vanilková zmrzlina
Na dozdobení:
Čokoládová poleva, Cukr moučka, máta
Příprava jídla
Připravíme si mističky, které vytřeme máslem a následně vysypeme hořkým kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a do něj po-té vložíme hořkou čokoládu. Mezitím si vyšleháme pevnou pěnu z vajec a cukru. Smícháme čokoládu s pěnou a nasypeme mouku, tím vytvoříme těsto, To nalijeme do mističek a dáme péct na 200°C na cca 7/8 minut
Na talíř dáme vanilkovou zmrzlinu a vyklopíme čokoládový fondán. Ten posypeme cukrem a dozdobíme čokoládovou polevou nebo snítkou máty.
Přidat komentář