Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládové fondány

Popis receptu: 
Čokoládové fondány jsou dezert, kterým odrovnáte chuťové buňky vašich přítel a rodiny.
Autor: Aneta Váňová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Hořká čokoláda (cca 85%) - 70g Vejce - 2x Máslo - 60g Cukr (krupice) - 80g Hladká mouka - 28g Vanilková zmrzlina Na dozdobení: Čokoládová poleva, Cukr moučka, máta

Příprava jídla

Připravíme si mističky, které vytřeme máslem a následně vysypeme hořkým kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a do něj po-té vložíme hořkou čokoládu. Mezitím si vyšleháme pevnou pěnu z vajec a cukru. Smícháme čokoládu s pěnou a nasypeme mouku, tím vytvoříme těsto, To nalijeme do mističek a dáme péct na 200°C na cca 7/8 minut Na talíř dáme vanilkovou zmrzlinu a vyklopíme čokoládový fondán. Ten posypeme cukrem a dozdobíme čokoládovou polevou nebo snítkou máty.
REKLAMA

Přidat komentář