Čokoládové fondány

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Čokoládové fondány

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

tmavá čokoláda 70 g
85%
vejce 2 ks
máslo 60 g
mouka pšeničná hladká 80 g
zmrzlina 28 g
vanilková
Na ozdobení
čokoládová poleva
moučkový cukr
máta
Připravíme si mističky, které vytřeme máslem a následně vysypeme hořkým kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a do něj po-té vložíme hořkou čokoládu. Mezitím si vyšleháme pevnou pěnu z vajec a cukru. Smícháme čokoládu s pěnou a nasypeme mouku, tím vytvoříme těsto, To nalijeme do mističek a dáme péct na 200°C na cca 7/8 minut Na talíř dáme vanilkovou zmrzlinu a vyklopíme čokoládový fondán. Ten posypeme cukrem a dozdobíme čokoládovou polevou nebo snítkou máty.
Autor: baker-anetka

Obchod Apetit