Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí čerstvý sýr

Námahu spojenou se sháněním syřidla a investici do teploměru vám domácí sýr stokrát vynahradí.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • 2 l plnotučného čerstvého mléka (my použili biomléko Amálka)
    • 1–2 lžičky mořské soli

Příprava jídla

1 V malém čistém kastrůlku přiveďte k varu 60 ml vody. Vypněte a nechte zcela vychladnout. Vmíchejte syřidlo a dejte stranou. V jiném hrnci zahřívejte mléko. Použijte potravinářský teploměr, a až bude mléko ohřáté na 32 °C, sundejte ho z ohně. Vmíchejte vodu se syřidlem a jemně míchejte 5 minut; pak nechte 2 hodiny bez míchání stát. Jakmile má směs konzistenci pudinku, pokrájejte ji na kostky a přesuňte do síta vyloženého jednou vrstvou fáče ze zdravotnických potřeb. Dejte vykapat přes noc.

2 Pak zakruťte cípy fáče a utáhněte, abyste vytlačili syrovátku. Zformujte pravidelný ovál. Sejměte fáč, sýr osolte ze všech stran a dejte ho do plastové krabičky, neprodyšně uzavřete a uložte do lednice. Za 4 hodiny sůl všude rovnoměrně pronikne. Z uvedeného množství vyrobíte asi 400 g sýra; v lednici vydrží 2 dny.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný čerstvý sýr s prosciuttem

Opékaný čerstvý sýr s citronem

Bleskové grilované pizzy s čerstvým sýrem

REKLAMA

Přidat komentář