Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brusinkové řezy

Oproti hutným perníčkům jsou lehké a nadýchané; brusinky jim dodávají báječně pikantní chuť. Zdobte podle vlastní fantazie, chuti a nálady.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 30 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • tuhý sníh ze 4 bílků
    • 130 g moučkového cukru
    • 50 g sekaných ořechů
    • 50 g sušených brusinek
    • 50 g kandovaného ovoce, jemně nasekaného
    • 50 g nasekané čokolády (na vaření)
    • 50 g polohrubé mouky
    • 1/4 balíčku prášku do pečiva
    • trochu másla nebo rostlinného tuku
    • na vymazání plechu

    Na polevu:

    • 100 g moučkového cukru
    • 1 bílek
    • 1 lžičku citronové šťávy
    • potravinářské barvivo dle výběru

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Do sněhu zatřete cukr. Čokoládu, ořechy, kandované ovoce a brusinky smíchejte a spolu s moukou prosátou s práškem do pečiva je vmíchejte do ušlehaného sněhu.

2. Na vymazaný plech o rozměrech cca 20 x 30 cm vlijte těsto a čtvrt hodiny pečte.

3. Mezitím utřete polevu. Trochu jí oddělte a obarvěte ji potravinářským barvivem; bílou potírejte vychladlé řezy, nechte trochu zaschnout a potom ozdobte barevnou polevou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řezy s krémem z burákového másla

Jogurtové hvězdičky

Husarské koláčky

Smetanové kremrole

Plněné dortíčky

Mandlové košíčky

Margotky

Domácí ,raffaelo'

Datle v marcipánu

Fudge (máslový karamel)

Anýzové rybky

Pistáciové placičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.36

Přidat komentář