
Kokosová nudlová polévka
Chilli papričky se nebojte, kokosové mléko její palčivost zjemní.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100 g asijských nudlí
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce nasekaného koriandru
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 jarní cibulky, na kolečka
- 1 velká chilli paprička, bez semínek a na nudličky
- 400 ml kokosového mléka
- 600 ml (rybího) vývaru
- 2 hrsti bambusových výhonků
- 100 g blanšírovaných fazolek
- 100 g mraženého hrášku
- sekaný koriandr, na ozdobu
Příprava jídla
1 100 g asijských nudlí přelijte vroucí vodou a nechte je 8 minut změknout. Sceďte a nudle dejte stranou. Rozpalte wok, přidejte lžíci slunečnicového oleje, posléze lžíci nasekaného koriandru, 2 stroužky česneku, drcené, 2 jarní cibulky, na kolečka, a jednu velkou chilli papričku, bez semínek a na nudličky. Opékejte minutu, přilijte 400 ml kokosového mléka a 600 ml (rybího) vývaru a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte 5 minut vařit. Poté vmíchejte nudle, 2 hrsti bambusových výhonků, 100 g blanšírovaných fazolek a 100 g mraženého hrášku. Už jen prohřejte. Ozdobte sekaným koriandrem.
Přidat komentář