
Rajčatová polévka s kapary
Jako od italské mámy
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- olivový olej
- 1 cibule, pokrájená nadrobno
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce třinového cukru
- 750 ml rajčatového pyré (například passata od Valfrutty nebo z dm)
- 250 ml kuřecího vývaru
- 400g konzerva bílých fazolí, slitých
- 1 lžíce kaparů
- 2 lžíce čerstvého oregana
- hobliny parmazánu
Příprava jídla
1 V hrnci na lžíci olivového oleje opékejte dvě až tři minuty cibuli, pokrájenou nadrobno. Přidejte lžíci balzamikového octa, 2 lžíce třinového cukru a vařte minutu. Vlijte 750 ml rajčatového pyré (například Passata od Valfrutty) a 250 ml kuřecího vývaru. Přiveďte k varu a vařte deset minut. Pak do polévky vmíchejte 400g konzervu bílých fazolí, slitých. Mezitím v malé pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte lžíci olivového oleje, vsypte lžíci kaparů, 2 lžíce čerstvého oregana a jednu minutu smažte. Nechte okapat. Podávejte ozdobené kapary a oreganem, případně hoblinami parmazánu.
Přidat komentář