Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dokonalý hamburger

Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
283 (hlasy)
Doba přípravy: Do hodiny
P
Sendvič Americká

Ingredience

    NA BURGER

    • 800 g nahrubo mletého hovězího masa, vychlazeného
    • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 1/2 stroužku česneku, drceného
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1/2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžičky worcesterské omáčky
    • 1 žloutek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje na potření

    NA DOKONČENÍ

    • 4 burgerové housky, podélně přepůlené
    • 4 plátky čedaru
    • 4 nakládané okurky, nakrájené na plátky
    • 2 lžíce majonézy
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
    • listy z hlávkového nebo římského salátu
    • barbecue omáčka (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Dejte přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Zlehka zformujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed palcem prohlubeň, aby se při pečení moc nevyboulil. Odložte do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku, pokud nepoužijete kupovanou.

2 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

3 Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!

NĚCO NAVÍC
Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale domácí se nic nevyrovná. V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita. Přidejte 400g konzervu krájených rajčat, 80 g tmavého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a 1 lžíci hustého rajského protlaku a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.

TIPY & TRIKY

  • Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
  • Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
  • Místo červené cibule jsou do hamburgeru výborné smažené cibulové kroužky.
  • Hamburger zapíjejte pivem a podávejte s papírovými ubrousky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Burger s grilovaným kuřetem a mozzarellou

Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou

Cizrnový hamburger

Falafelové burgery

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Kouřové chilli kuřecí burgery s chorizem a fetou

Nejlepší domácí burgery

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář