Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dokonalý domácí hamburger
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Datum uveřejnění: 15.08.2013 00:05
4.2/5 Počet hodnocení: 701
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5122 kcal
Bílkoviny 373 g
Sacharidy 133 g
Tuky 345 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co musí mít správný burger? Nesmí chybět placka šťavnatého hovězího, roztékající se sýr, majonéza, vláčná houska a... Víte co? Rovnou vám rovnou prozradíme celý recept!

Suroviny

Na burger
cibule ½ ks
nadrobno
česnek ½ stroužku
drcený
petrželka 1 PL
nasekaná
hořčice dijonská ½ ČL
worchestrová omáčka 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
na potření
Na dokončení
čedar 4 plátky
na plátky
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
na plátky
hlávkový salát
nebo římský, listy
viz Něco navíc

Postup

1

Dejte všechny přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Vytvarujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed prohlubeň, aby se při pečení nevyboulil a nebyl uprostřed příliš silný. Odložte maso do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku (pokud nepoužijete kupovanou).

2

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené a stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

3

Opečte vnitřní strany rozpůlených housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl opečené housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklopte a pusťte se do jídla!

TIPY & TRIKY

  • Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
  • Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
  • Místo červené cibule jsou do hamburgeru výborné smažené cibulové kroužky.
  • Hamburger podávejte s pivem. Hodit se budou papírové ubrousky.

Jak na domácí barbeque omáčku

Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale domácí BBQ omáčce se nic nevyrovná.

  1. V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita.
  2. Přidejte 400g konzervu krájených rajčat, 80 g tmavého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a 1 lžíci hustého rajského protlaku a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí.
  3. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč