Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dip s pečeným česnekem a bazalkou

Skvěle doplní pečené brambory.
Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 60 minut
P
Studená omáčka a dip Středomořská

Ingredience

    • 3 palice česneku
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř
    • 250 g zakysané smetany
    • 1 hrst nasekané bazalky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce nasekaných piniových oříšků
    • 1 lžíce parmazánu + hobliny na ozdobení

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky 3 palic česneku a pokapejte každou z nich lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Zabalte do alobalu a pečte 1 hodinu. Nechte vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupek.

2 Promíchejte nasekaný pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané bazalky, 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící nasekaných piniových oříšků a 1 lžící parmazánu. Osolte a ozdobte hoblinami parmazánu. Podávejte s pečenými bramborami s rozmarýnem (recept).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené brambory s rozmarýnem

Domácí cibulková remuláda

Remuláda s rukolou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Bez piniovych orisku. Cesnek muze byt i nepeceny.

Přidat komentář


© 2020 Burda International CZ s.r.o.
Elle | Marianne | Marie Claire
JOY | Svět Ženy | Pošli recept | Chip
Burda style | Obchodní podmínky  | Ochrana soukromí