Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřové kotlety s citrony a bylinkami

Popis receptu: 
Apetit 2013
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    6 vepřových kotlet s kostí 3 drcené stroužky česneku Hrst hladkolisté petrželky, nasekané ½ lžičky semen fenyklu Kůra a šťáva z 1 bio citronu + 1 citron nakrájený na čtvrtky 3 lžíce olivového oleje 6 bobkových listů Sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte česnek, petržel, fenykl, citronovou kůru a šťávu, olej a bobkové listy. Vložte kotlety, obalte je v marinádě a nechte minimálně hodinu v chladu odležet. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kotlety osolte a opepřete. Dejte je na gril a opékejte z každé strany 5-6 min, aby byli propečené i u kosti. Pokud je opékáte postupně, hotové kotlety zabalte do alobalu a odložte stranou. Na poslední minutu přidejte na gril čtvrtky citronu a podávejte společně s kotletami.
REKLAMA

Přidat komentář