Vepřové kotlety s citrony a bylinkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřové kotlety s citrony a bylinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

vepřové maso 6 ks
s kostí
česnek 3
drcený
petrželka
nasekaná
fenykl 0.5
semena
citronová štáva
citronová kůra
citron 1 ks
nakrájený na čtvrtky
olivový olej 3 PL
bobkový list 6 ks
sůl
pepř
čertsvě mletý
Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte česnek, petržel, fenykl, citronovou kůru a šťávu, olej a bobkové listy. Vložte kotlety, obalte je v marinádě a nechte minimálně hodinu v chladu odležet. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kotlety osolte a opepřete. Dejte je na gril a opékejte z každé strany 5-6 min, aby byli propečené i u kosti. Pokud je opékáte postupně, hotové kotlety zabalte do alobalu a odložte stranou. Na poslední minutu přidejte na gril čtvrtky citronu a podávejte společně s kotletami.

Obchod Apetit