
Uživatelský
recept
recept
Vepřové kotlety s citrony a bylinkami
Popis receptu:
Apetit 2013
Autor: Dana Vaňková
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
6 vepřových kotlet s kostí
3 drcené stroužky česneku
Hrst hladkolisté petrželky, nasekané
½ lžičky semen fenyklu
Kůra a šťáva z 1 bio citronu + 1 citron nakrájený na čtvrtky
3 lžíce olivového oleje
6 bobkových listů
Sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte česnek, petržel, fenykl, citronovou kůru a šťávu, olej a bobkové listy. Vložte kotlety, obalte je v marinádě a nechte minimálně hodinu v chladu odležet. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kotlety osolte a opepřete. Dejte je na gril a opékejte z každé strany 5-6 min, aby byli propečené i u kosti. Pokud je opékáte postupně, hotové kotlety zabalte do alobalu a odložte stranou. Na poslední minutu přidejte na gril čtvrtky citronu a podávejte společně s kotletami.
Přidat komentář