
recept
Norské vejce
Toto jídlo jsem původně vytvořil jako parafrázi na vejce ruské. U své rodiny jsem tímto jídlem sklidil hodně chvály a snad bude chutnat i Vám.
Ingredience
300 g vlašského salátu, 3 vařená vejce, salátová okurka, zelená paprika, jarní cibulku, jogurtovo-koprový dip, 100 g uzeného lososa. Na vlašský salát: Brambory, sterilované okurky, cibule, mrkev, celer, sterilovaný hrášek, gothajský salám, sůl, pepř, worcester, majonéza, lák z okurek, sterilovaná kapie dle chuti. Na jogurtovo-koprový dip: 1 bílý jogurt, nasekaný kopr, 2 stroužky česneku, sůl a pepř.
Příprava jídla
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit. Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.
Přidat komentář