Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

vlašský salát 300 g
vejce 3 ks
vařená
okurka 1 ks
paprika zelená 1 ks
jarní cibulka 1 ks
dresink
uzený losos 100 g
Na vlašský salát
brambory
okurka
sterilované
cibule
mrkev
celer
hrášek
sterilovaný
gothajský salám
sůl
pepř
worchesterová omáčka
majonéza
voda z okurek

Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit. Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.

Autor: evosheek

Obchod Apetit