0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kaviár z lilku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 636 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 25 g
Tuky 57 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně se hodí jako pomazánka nebo dip k jehněčímu masu či mořské rybě.

Suroviny

lilek 2 ks
každý cca 300 g
paprika kapie 1 ks
cca 200 g
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno nakrájená
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej extra panenský
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana 1 PL
hustá
olivový olej extra panenský 4 PL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Lilky zbavte konců a podélně je rozpulte. Dužinu nakrojte šikmými zářezy tak, aby vznikla mřížka. Hojně pokapejte olejem, položte na plech řeznou stranou nahoru a pečte do změknutí (trvá toaž 45 minut, podle velikosti). Pak nechte vychladnout.

2 Kapii napíchněte na vidličku a držte nad plamenem, až slupka zčerná a začnou se tvořit puchýře. Nechte vychladnout a opláchněte pod studenou vodou; spálenou slupku tak krásně setřete. Pokud nemáte plynový hořák, opečte papriku zprudka na pánvi. Dužinu papriky pak nakrájejte nadrobno.

3 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a na něm doměkka opečte cibuli. Na poslední minutku přidejte česnek. Nechte vychladnout.

4 Z vychladlých lilků vydlabejte dužinu a případně ji rozmačkejte. Vmíchejte kapii, cibuli s česnekem, osolte, opepřete a přidejte zakysanou smetanu. Promíchejte.

5 Pomazánka vydrží v lednici dva až tři dny. Podávejte při pokojové teplotě nejlépe s opečenou bagetkou. Před podáváním pokapejte pomazánku ochuceným olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit