Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králičí roláda s krupetem

„Králičí maso mají děti rády, ovšem stejně jako kroupy ho dostanou na talíř málokdy. Do jejich jídelníčku ale obojí určitě patří!“ říká autor receptu, šéfkuchař Radek Šubrt.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 1 vykostěný králík
    • 40 g plátků anglické slaniny
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce másla, studeného
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • 750 ml králičího nebo drůbežího vývaru

    NA FÁŠ

    • 500 g králičího masa, odblaněného
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 1 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA KRUPETO

    • 400 g krup (velikost 10), předem namočených
    • 1 cibule, najemno pokrájená
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1,5 l králičího nebo drůbežího vývaru
    • 100 g sušených rajčat
    • 5 lžic bazalkového pesta + listy bazalky

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte fáš: králičí maso namelte, osolte a opepřete a promíchejte s vejcem a vyšlehanou smetanou. Králíka rozložte, zlehka rozklepejte přes fólii, potřete jej polovinou fáše, na ni rozložte plátky anglické slaniny a potřete zbylou fáší. Králíka zarolujte, svažte provázkem a dejte do trouby předehřáté na 140 °C péct na 1,5 hodiny. Často podlévejte.

2 Upečené maso dejte na talíř. Výpek vyduste na tuk, pak zaprašte moukou, krátce ji osmahněte, zalijte vývarem a nechte alespoň 20 minut provařit. Nakonec šťávu zjemněte studeným máslem.

3 Nakonec připravte krupeto. Cibuli opečte dosklovita na oleji, přisypte kroupy, zalijte vývarem a uvařte doměkka. Pak vmíchejte pokrájená sušená rajčata, pesto a bazalku.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelňačka se šťouchanými bramborami

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

Hovězí na česneku se špenátem

REKLAMA

Přidat komentář