Králičí roláda s krupetem

Králičí roláda s krupetem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3600 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 140 g
Tuky 257 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Králičí maso mají děti rády, ovšem stejně jako kroupy ho dostanou na talíř málokdy. Do jejich jídelníčku ale obojí určitě patří!“ říká autor receptu, šéfkuchař Radek Šubrt.

Suroviny

králičí maso 1 ks
vykostěný
anglická slanina 40 g
plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
studené
mouka pšeničná hladká 1 PL
750 ml
králičí vývar lze nahradit drůbežím vývarem
Na fáš
králičí maso 500 g
odblaněné
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na krupeto
kroupy 400 g
velikost 10, předem namočené
cibule 1 ks
najemno pokrájená
olivový olej 2 PL
1.5 l
králičí vývar lze nahradit drůbežím
sušená rajčata 100 g
bazalkové pesto 5 PL
+ listy bazalky

1 Nejdřív připravte fáš: králičí maso namelte, osolte a opepřete a promíchejte s vejcem a vyšlehanou smetanou. Králíka rozložte, zlehka rozklepejte přes fólii, potřete jej polovinou fáše, na ni rozložte plátky anglické slaniny a potřete zbylou fáší. Králíka zarolujte, svažte provázkem a dejte do trouby předehřáté na 140 °C péct na 1,5 hodiny. Často podlévejte.

2 Upečené maso dejte na talíř. Výpek vyduste na tuk, pak zaprašte moukou, krátce ji osmahněte, zalijte vývarem a nechte alespoň 20 minut provařit. Nakonec šťávu zjemněte studeným máslem.

3 Nakonec připravte krupeto. Cibuli opečte dosklovita na oleji, přisypte kroupy, zalijte vývarem a uvařte doměkka. Pak vmíchejte pokrájená sušená rajčata, pesto a bazalku.

 

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit