0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí roláda s krupetem

Králičí roláda s krupetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králičí roláda s krupetem

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4212 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 239 g
Tuky 252 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Králičí maso mají děti rády, ovšem stejně jako kroupy ho dostanou na talíř málokdy. Do jejich jídelníčku ale obojí určitě patří!“ říká autor receptu, šéfkuchař Radek Šubrt.

Suroviny

králík 1 ks
vykostěný
anglická slanina 40 g
plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
studené
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar 750 ml
králičí nebo drůbeží vývar
Na fáš
králičí maso 500 g
odblaněné
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na krupeto
kroupy 400 g
velikost 10, předem namočené
cibule 1 ks
najemno pokrájená
olivový olej 2 PL
vývar 1.5 l
králičí nebo drůbeží vývar
sušená rajčata 100 g
bazalkové pesto 5 PL
bazalka
lístky

1 Nejdřív připravte fáš: králičí maso namelte, osolte a opepřete a promíchejte s vejcem a vyšlehanou smetanou. Králíka rozložte, zlehka rozklepejte přes fólii, potřete jej polovinou fáše, na ni rozložte plátky anglické slaniny a potřete zbylou fáší. Králíka zarolujte, svažte provázkem a dejte do trouby předehřáté na 140 °C péct na 1,5 hodiny. Často podlévejte.

2 Upečené maso dejte na talíř. Výpek vyduste na tuk, pak zaprašte moukou, krátce ji osmahněte, zalijte vývarem a nechte alespoň 20 minut provařit. Nakonec šťávu zjemněte studeným máslem.

3 Nakonec připravte krupeto. Cibuli opečte dosklovita na oleji, přisypte kroupy, zalijte vývarem a uvařte doměkka. Pak vmíchejte pokrájená sušená rajčata, pesto a bazalku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit