Králičí roláda s krupetem

Králičí roláda s krupetem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3600 kcal
Bílkoviny 170 g
Cukr 140 g
Tuky 257 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Králičí maso mají děti rády, ovšem stejně jako kroupy ho dostanou na talíř málokdy. Do jejich jídelníčku ale obojí určitě patří!“ říká autor receptu, šéfkuchař Radek Šubrt.

Suroviny

králičí maso 1 ks
vykostěný
anglická slanina 40 g
plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
studené
mouka pšeničná hladká 1 PL
750 ml
králičí vývar lze nahradit drůbežím vývarem
Na fáš
králičí maso 500 g
odblaněné
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na krupeto
kroupy 400 g
velikost 10, předem namočené
cibule 1 ks
najemno pokrájená
olivový olej 2 PL
1.5 l
králičí vývar lze nahradit drůbežím
sušená rajčata 100 g
bazalkové pesto 5 PL
+ listy bazalky

1 Nejdřív připravte fáš: králičí maso namelte, osolte a opepřete a promíchejte s vejcem a vyšlehanou smetanou. Králíka rozložte, zlehka rozklepejte přes fólii, potřete jej polovinou fáše, na ni rozložte plátky anglické slaniny a potřete zbylou fáší. Králíka zarolujte, svažte provázkem a dejte do trouby předehřáté na 140 °C péct na 1,5 hodiny. Často podlévejte.

2 Upečené maso dejte na talíř. Výpek vyduste na tuk, pak zaprašte moukou, krátce ji osmahněte, zalijte vývarem a nechte alespoň 20 minut provařit. Nakonec šťávu zjemněte studeným máslem.

3 Nakonec připravte krupeto. Cibuli opečte dosklovita na oleji, přisypte kroupy, zalijte vývarem a uvařte doměkka. Pak vmíchejte pokrájená sušená rajčata, pesto a bazalku.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit