Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

Zcela libové uzené je výhra jen na první pohled. Naopak prorostlejší krkovice či bůček a vypečený tuk dají pokrmu lepší chuť.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Maso Česká

Ingredience

    • 800 g brambor, uvařených ve slupce
    • 600 g uzené krkovice bez kosti
    • 100 g anglické slaniny (tenké plátky)
    • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
    • 500 g kysaného zelí, lehce vymačkaného
    • sůl
    • 6 kuliček jalovce
    • 2 bobkové listy
    • 4 hřebíčky
    • 1 lžička sladké mleté papriky
    • 200 ml smetany (na vaření či ke šlehání)

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Uzené maso nakrájejte přes vlákno rovněž na silnější plátky. Troubu předehřejete na 200 °C. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložte plátky slaniny, půlkou dávky brambor, osolte, opepřete a na brambory rozložte cibuli a část zelí.

2 Posypte celým kořením a na zelí rozložte nakrájené uzené maso, pak zbylé zelí a brambory. Povrch osolte, přelijte smetanou s rozmíchanou paprikou a vložte do předehřáté trouby. Pečte 30–40 minut, až brambory zezlátnou a zelí změkne. Před podáváním nechte chvíli odpočinout.

NĚCO NAVÍC

  • Zapékat můžete i plátky syrových brambor – jen pozor, syrové brambory kvůli kyselému zelí zůstanou křupavé a úplně nezměknou.
  • Velmi kvalitní uzené koupíte v řetězci Globus a v řeznictví František Kšána a syn v Praze 6 v Patočkově ulici.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

Kapustová polévka s uzeným

Muffiny s uzeným

REKLAMA

Přidat komentář