Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňová polévka na francouzský způsob

Popis receptu: 
Dýňových polévek je spousta, já mám ráda snad všechny ale tuhle vařím asi nejčastěji.
Autor: Nikol Krmenčíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 ks celer 3 kuličky nové koření 1 ks petržel 1 ks cibule 1 kelímek zakysaná smetana  1 ks bobkový list 2 ks mrkev 0,5 l vývar 0,5 l bílé víno 1 ks dýně hokaido

Příprava jídla

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova Poté přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme nakrájenou dýni na menší kousky a lehce osmažíme. Zalijeme vínem a přidáme koření. Základ polévky vaříme do změknutí dýně a zeleniny na mírném plameni. Po změknutí vše rozmixujeme a dolijeme masovým či zeleninovým vývarem na požadovaný objem polévky. Přidáme zakysanou smetanu a necháme krátce provařit. Dýňovou polévku na francouzský způsob podáváme s opraženými dýňovými semínky a lžičkou zakysané smetany.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dýňovou polévku miluji. Vždy se těším na podzim, kdy si ji dělám velmi často. Celer ani petržel nedávám, ale přidávám na dochucení česnek, zázvor nebo chilli... chytne příjemně pikantní chuť. Na přípravu používám svůj Thermáček, ten obstará v jedné misce sekání, vaření i mixování. Doba přípravy se mi díky němu zkrátila z 50 minut na 30, což je při mé oblibě této polévky velkou výhodou :D

Přidat komentář