Dýňová polévka na francouzský způsob

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Dýňová polévka na francouzský způsob

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

celer 1 ks
nové koření 3
petržel 1 ks
cibule 1 ks
zakysaná smetana 1 kelímek
bobkový list 1 ks
mrkev 2 ks
vývar 0.5 l
víno bílé 0.5 l
dýně 1 ks
Hokaido
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova Poté přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme nakrájenou dýni na menší kousky a lehce osmažíme. Zalijeme vínem a přidáme koření. Základ polévky vaříme do změknutí dýně a zeleniny na mírném plameni. Po změknutí vše rozmixujeme a dolijeme masovým či zeleninovým vývarem na požadovaný objem polévky. Přidáme zakysanou smetanu a necháme krátce provařit. Dýňovou polévku na francouzský způsob podáváme s opraženými dýňovými semínky a lžičkou zakysané smetany.
Autor: nickolcka

Obchod Apetit