Suroviny
celer
1
ks
petržel
1
ks
cibule
1
ks
zakysaná smetana
1
kelímek
bobkový list
1
ks
mrkev
2
ks
vývar
½
l
víno bílé
½
l
dýně
1
ks
Hokaido
Postup
1
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
2
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova
3
Poté přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme ji.
4
Přidáme nakrájenou dýni na menší kousky a lehce osmažíme.
5
Zalijeme vínem a přidáme koření. Základ polévky vaříme do změknutí dýně a zeleniny na mírném plameni.
6
Po změknutí vše rozmixujeme a dolijeme masovým či zeleninovým vývarem na požadovaný objem polévky.
7
Přidáme zakysanou smetanu a necháme krátce provařit.
Dýňovou polévku na francouzský způsob podáváme s opraženými dýňovými semínky a lžičkou zakysané smetany.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com