Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Placky z pohanky se zelným salátem

Popis receptu: 
V případně "vytunění" placek můžeme dát méně pohanky a přidat mleté maso. V tomto případě nedáváme slaninu.
Autor: Lenka Rohnerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na placky: 250 - 300 g pohanky 2 vejce 100 g slaniny 100 g tvrdého sýra 1 PL petrželky 2 PL majoránky 1 ČL tymiánu 1 větší cibule 3 větší stroužky česneku sůl, pepř strouhanka, případně hl. mouka (k lepší konzistenci) olivový olej na smažení Zelný salát: Kysané zelí (červené nebo bílé) Sůl, pepř Menší cibule Kousek špeku

Příprava jídla

Placky: Uvařenou pohanku necháme vychladnout. Mezi tím si opražíme slaninku. Po vychladnutí do pohanky vmícháme výše uvedené suroviny, včetně opražené slaniny a necháme cca 0,5 hod. odležet.Po té uděláme z hmoty placky a pečeme do zezlátnutí. Zelný salát: Kysané zelí necháme okapat. Než nám zelí okape, vyškvaříme si nakrájaný špek. Do okapaného zelí vmícháme na drono nakrájenou cibuli, sůl, pepř a přidáme ještě teplý, vyškvařený špek.
REKLAMA

Přidat komentář