Placičky s cottagem, hráškem a šunkou

Placičky s cottagem, hráškem a šunkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na cca 15 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 753 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 59 g
Tuky 27 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky jsou dvojnásob vděčná záležitost: chutnají skoro každému a dají se do nich schovat i nejrůznější zbytky z lednice a mrazáku.

Suroviny

pažitka 1 svazek
nadrobno
petrželka 6 snítek
hladkolistá, nadrobno
mražený hrášek 70 g
spařený, dobře okapaný, trochu rozmačkaný
šunka 50 g
kvalitní, na kostičky
mouka celozrnná 60 g
pšeničná nebo špaldová
cottage 200 g
jogurt bílý 2 PL
vrchovaté
vejce 1 ks
kmín 1 špetka
mletý
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené
vločky, podle chuti (nemusí být)
olivový olej
na opékání, možno použít jiný

1 V míse důkladně promíchejte pažitku, petrželku, hrášek, šunku, mouku a sýr cottage, jogurt a vejce. Ochuťte kmínem, solí, pepřem a chilli vločkami podle chuti. Znovu promíchejte.

2 V pánvi (nejlépe nepřilnavé) na středním až silném ohni rozehřejte olej podle potřeby a opékejte na něm po dávkách placičky utvořené lžící z připravené hmoty. Z každé strany by to mělo trvat cca 5 minut. Připravíte zhruba 12–15 placiček, podle velikosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit