Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karí s krevetami a kokosovým mlékem

Díky kokosovému mléku má karí krémovější a plnější chuť a také není tak pálivé. Podávejte ho s černou rýží , která chutná i vypadá skvěle.
Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 600 g velkých čerstvých krevet, oloupaných a zbavených střívek
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 3 lžíce ,jungle‘ kari pasty
    • 250 ml kokosového mléka
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 2 listy kafírové limety, nakrájené najemno
    • 1 lžíce rozdrceného zeleného pepře (nemusí být)
    • 1/4 lžičky krupicového cukru
    • šťáva z půlky limetky
    • hrstka listů čerstvého koriandru

Příprava jídla

V pánvi rozehřejte olej a pár minut na něm opékejte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte krevety a promíchejte, aby se v kari pastě obalily. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku a přiveďte téměř k bodu varu. Nechte 5–7 minut probublávat, dokud nejsou krevety hotové. Vmíchejte listy kafírové limety, zelený pepř a cukr a případně dochuťte rybí omáčkou. Sundejte z plotny a vmíchejte šťávu z limetky a koriandr. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

,Jungle‘ kari pasta

,Jungle‘ kachna

Rostlinná mléka a jak na ně – díl 2.

REKLAMA

Přidat komentář