Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Glazovaná kuřecí prsíčka po marocku

Kuře s chutí Orientu

Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Kuře Africká

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky (celkem zhruba 500 g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • řecký jogurt k podávání

    NA MARINÁDU

    • 3 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžička harrisy + další k podávání
    • 1 lžička římského kmínu, lehce podrceného
    • šťáva a kůra z jednoho biopomeranče
    • šťáva a kůra z jednoho biocitronu

    NA KUSKUS

    • 150g kuskusu
    • velký svazek máty
    • velký svazek koriandru nebo petrželky
    • 2 lžíce mangového čatní
    • 1-2 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Do kuřecích řízků udělejte několik šikmých zářezů. Polovinu pomerančové a citronové šťávy a všechny ostatní přísady na marinádu prošlehejte a osolte. Přidejte kuře, přesuňte vše do pevného sáčku, dobře uzavřete a dejte do chladu marinovat na 24 hodin (kuře lze grilovat i okamžitě).

2 Před grilováním kuřete si připravte kuskus. V míse ho zalijte zbývající citrusovou šťávou a takovým množstvím vroucí vody, aby byla zrnka těsně potopená. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočinout. Bylinky pokrájejte nahrubo. Vidličkou pak kuskus načechrejte, vmíchejte do něj čatní, olivový olej a bylinky. Osolte a opepřete.

3 Kuřecí prsa grilujte na grilu nebo na grilovacé pánvi 5-6 minut po každé straně tak, aby bylo maso propečené. V průběhu grilování je ještě potírejte marinádou.

4 Podávejte s připraveným kuskusem a případně i kopečkem jogurtu promíchaného s trochou harrisy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Javorové bábovičky se skořicí a jablky

Ořechový dort s javorovým sirupem

Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

Mandlový koláč s jablky a javorovým sirupem

REKLAMA

Přidat komentář