Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Marcipán ze sušeného mléka

Popis receptu: 
Sušeného mléka je potřeba přisypávat a ochutnávat.
Autor: Radka Martínková
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    350 g sušeného polotučného mléka 110 g cukr moučka 1 ks bílek 110 g másla barviva amaretto nebo mandlové aroma

Příprava jídla

Máslo necháme změknout. Do misky vsypeme cukr, sušené mléko a přidáme máslo. Zpracujeme lepivou hmotu, kterou ochutíme mandlovým aroma. Podle potřeby marcipán rozdělíme na kousky a obarvíme potravinářským barvivem. Marcipán ze sušeného mléka můžeme použít ke tvorbě samotných cukrovinek nebo vytvářet malé ozdůbky. Lze jím plnit formičky, vyválet plát a vykrajovat nebo tvarovat ručně.
REKLAMA

Přidat komentář