Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtový koláč s jablky a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 80
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9571 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 1168 g
Tuky 459 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečný koláč trochu jinak – a lépe! Pořádná dávka másla, ovoce a cukru zaručuje dokonalý výsledek, po kterém se jen zapráší. Když drobenka, tak v tomto případě rovnou jablková!

Suroviny

nebo méně, podle chuti
třtinový cukr 220 g
tmavý
sůl 1 špetka
mleté
máslo 500 g
+ na vymazání plechu
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1,5 ČL
lze nahradit hustým smetanovým jogurtem, o pokojové teplotě
oloupaná, nakrájená na kostičky
na poprášení

Postup

1

V robotu smíchejte 250 g mouky, 2 lžíce krupicového cukru, třtinový cukr, špetku soli a koření. Přidejte na 250 g studeného másla, nakrájeného na kostičky. Rozmixujte na drobenku a dejte stranou.

2

Dejte mřížku do horní třetiny trouby a předehřejte ji na 175 °C. Vymažte máslem plech 25 x 38 cm. V míse ručním elektrickým šlehačem 2 minuty šlehejte 250 g změklého másla. Postupně přisypávejte zbylý krupicový cukr a šlehejte do pěny asi 5 minut.

3

Pak vysokou rychlostí zašlehejte vejce jedno po druhém. Zašlehejte vanilkový extrakt, jedlou sodu a špetku soli.

4

Nastavte pomalejší otáčky a po částech vmíchejte 150 g mouky. Pak přidejte polovinu jogurtu, pokračujte se zbylými 150 g mouky a potom zbývajícím jogurtem.

5

Rozetřete na připravený plech. Polovinu drobenky promíchejte s jablky a rovnoměrně posypte těsto. Pak posypte zbývající drobenkou. Pečte asi 40 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.

6

 Nechte vychladnout, poprašte moučkovým cukrem a krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

26.10.2015 20:03

veľmi zaujímavý koláč, dala son síce menej cukru ale výborný , rozhodne nie jablčná klasika

25.08.2015 14:26

Viac ako pol kila cukru do jedneho kolaca? Tak to je hriesne vela! Zvykla som si uberat z mnozstva cukru vo vasich receptoch,ale pravdu povediac,toto obrovske mnozstvo ma tak odradilo,ze tento recept nejdem ani skusat... :(

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...