Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cizrna v rajčatové omáčce

Popis receptu: 
.
Autor: Alžběta Slezáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    7 vajec, z toho 6 ztracených vajec (3 minuty vaříme) 75g hladké mouky + 100g strouhánky 2 lžíce olivového oleje 1 cibule nadrobno 2 stroužky česneku 2 chilli červené papričky zbavené semen 2x 400g konzerva drcených rajčat špetka cukru 2x 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá 150-200g sýr feta, rozdrobený bageta k podávání

Příprava jídla

Pošírované vejce obalíme v mouce, vejci a strouhánce a dáme na 20 minut do ledničky. Mezitím rozehřejeme na středním plameni olej a opečeme cibuli 8 minut doměkka. Přidáme chilli a česnek. Vmícháme rajčata, 125 ml vody a cukr. Zvolna vaříme 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidáme cizrnu a zvolna vaříme 10 minut, do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Do pánve nalijeme olej a pošírovaná vejce smažíme z každé strany minutu.
REKLAMA

Přidat komentář