Cizrna v rajčatové omáčce

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Cizrna v rajčatové omáčce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

vejce 7 ks
6 ztracených
mouka pšeničná hladká 75 g
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájené nadrobno
česnek 2
chilli paprička 2 ks
zbavené semen
rajčata 800 g
drcená, konzervovaná á 400g
cukr špetka
cizrna 800 g
v konzervě
feta 150 g
bageta 1 ks
rodrobená, k podávání
Pošírované vejce obalíme v mouce, vejci a strouhánce a dáme na 20 minut do ledničky. Mezitím rozehřejeme na středním plameni olej a opečeme cibuli 8 minut doměkka. Přidáme chilli a česnek. Vmícháme rajčata, 125 ml vody a cukr. Zvolna vaříme 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidáme cizrnu a zvolna vaříme 10 minut, do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Do pánve nalijeme olej a pošírovaná vejce smažíme z každé strany minutu.
Autor: fuficek

Obchod Apetit