0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barevná miska s čočkou a halloumi

Barevná miska s čočkou a haloumi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Barevná miska s čočkou a halloumi

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3933 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 474 g
Tuky 96 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo ve stylu chytré horákyně – k čočkovému základu si každý přidá, co má nejradši. Co se nesní, přijde do salátu.

Suroviny

batáty 400 g
oloupané, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
vývar zeleninový
nebo voda
vinný ocet červený 1 PL
římský kmín 2 ČL
drcený
nakrájený na plátky
odděleně (2 hrsti do misky a 2 hrsti do salátu)
cizrna 1 konzerva
okapaná a slitá
semínka vyloupaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Batáty rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a 20 minut pečte. Mezitím na troše oleje zpěňte cibuli a opečte ji dosklovita, přidejte drcený česnek a černou čočku. Společně osmahněte a zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, aby byla čočka těsně ponořená. Odkryté vařte cca 20 minut, aby byla čočka akorát měkká. Pokud v hrnci zbyla tekutina, slijte ji. Podle chuti vmíchejte do čočky ocet, sůl a olivový olej.

2

Plátky halloumi obalte v drceném římském kmínu. Rozehřejte na pánvi lžičku oleje a opečte sýr dozlatova.

3

Rozdělte čočku do misek. Přidejte trochu špenátových lístků, pár plátků halloumi, trochu cizrny, pečené batáty a posypte semínky z granátového jablka.

RECEPT NAVÍC: SALÁT NA SVAČINU
Zbylé opečené plátky haloumi nakrájejte na kostičky a promíchejte s čočkou, batáty, cizrnou a semínky z granátového jablka. Přidejte 4 nasekaná rajčata naložená v olivovém oleji, hrst nasekané hladkolisté petrželky a čerstvé špenátové lístky. Promíchejte a podle chuti dokyselte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč