0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barevná miska s čočkou a halloumi

Barevná miska s čočkou a haloumi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Barevná miska s čočkou a halloumi

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3933 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 474 g
Tuky 96 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo ve stylu chytré horákyně – k čočkovému základu si každý přidá, co má nejradši. Co se nesní, přijde do salátu.

Suroviny

batáty 400 g
oloupané, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
čočka černá beluga 400 g
vývar zeleninový
nebo voda
vinný ocet červený 1 PL
římský kmín 2 ČL
drcený
sýr halloumi 250 g
nakrájený na plátky
baby špenát 4 hrsti
odděleně (2 hrsti do misky a 2 hrsti do salátu)
cizrna 1 konzerva
okapaná a slitá
granátové jablko 1 ks
semínka vyloupaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Batáty rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a 20 minut pečte. Mezitím na troše oleje zpěňte cibuli a opečte ji dosklovita, přidejte drcený česnek a černou čočku. Společně osmahněte a zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, aby byla čočka těsně ponořená. Odkryté vařte cca 20 minut, aby byla čočka akorát měkká. Pokud v hrnci zbyla tekutina, slijte ji. Podle chuti vmíchejte do čočky ocet, sůl a olivový olej.

2

Plátky halloumi obalte v drceném římském kmínu. Rozehřejte na pánvi lžičku oleje a opečte sýr dozlatova.

3

Rozdělte čočku do misek. Přidejte trochu špenátových lístků, pár plátků halloumi, trochu cizrny, pečené batáty a posypte semínky z granátového jablka.

RECEPT NAVÍC: SALÁT NA SVAČINU
Zbylé opečené plátky haloumi nakrájejte na kostičky a promíchejte s čočkou, batáty, cizrnou a semínky z granátového jablka. Přidejte 4 nasekaná rajčata naložená v olivovém oleji, hrst nasekané hladkolisté petrželky a čerstvé špenátové lístky. Promíchejte a podle chuti dokyselte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit