Jídlo ve stylu chytré horákyně – k čočkovému základu si každý přidá, co má nejradši. Co se nesní, přijde do salátu. Barevná miska s čočkou a halloumi je sytý luštěninový salát plný bílkovin.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Batáty rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a 20 minut pečte. Mezitím na troše oleje zpěňte cibuli a opečte ji dosklovita, přidejte drcený česnek a černou čočku. Společně osmahněte a zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, aby byla čočka těsně ponořená. Odkryté vařte cca 20 minut, aby byla čočka akorát měkká. Pokud v hrnci zbyla tekutina, slijte ji. Podle chuti vmíchejte do čočky ocet, sůl a olivový olej.
Plátky halloumi obalte v drceném římském kmínu. Rozehřejte na pánvi lžičku oleje a opečte sýr dozlatova.
Rozdělte čočku do misek. Přidejte trochu špenátových lístků, pár plátků halloumi, trochu cizrny, pečené batáty a posypte semínky z granátového jablka.
RECEPT NAVÍC: SALÁT NA SVAČINU
Zbylé opečené plátky haloumi nakrájejte na kostičky a promíchejte s čočkou, batáty, cizrnou a semínky z granátového jablka. Přidejte 4 nasekaná rajčata naložená v olivovém oleji, hrst nasekané hladkolisté petrželky a čerstvé špenátové lístky. Promíchejte a podle chuti dokyselte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )