0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6043 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 706 g
Tuky 191 g
Vláknina 130 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 7 ks
6 ztracených
mouka pšeničná hladká 75 g
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájené nadrobno
česnek 2
chilli paprička 2 ks
zbavené semen
rajče 800 g
drcená, konzervovaná á 400g
cukr špetka
cizrna 800 g
v konzervě
sýr feta 150 g
bageta 1 ks
rodrobená, k podávání

Postup

1

Pošírované vejce obalíme v mouce, vejci a strouhánce a dáme na 20 minut do ledničky.

2

Mezitím rozehřejeme na středním plameni olej a opečeme cibuli 8 minut doměkka.

3

Přidáme chilli a česnek. Vmícháme rajčata, 125 ml vody a cukr.

4

Zvolna vaříme 5 minut, až směs mírně zhoustne.

5

Přidáme cizrnu a zvolna vaříme 10 minut, do zhoustnutí. Osolíme a opepříme.

6

Do pánve nalijeme olej a pošírovaná vejce smažíme z každé strany minutu.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: fuficek

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit