Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6043 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 706 g
Tuky 191 g
Vláknina 130 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 7 ks
6 ztracených
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
nakrájené nadrobno
zbavené semen
rajče 800 g
drcená, konzervovaná á 400g
cukr špetka
cizrna 800 g
v konzervě
bageta 1 ks
rodrobená, k podávání

Postup

1

Pošírované vejce obalíme v mouce, vejci a strouhánce a dáme na 20 minut do ledničky.

2

Mezitím rozehřejeme na středním plameni olej a opečeme cibuli 8 minut doměkka.

3

Přidáme chilli a česnek. Vmícháme rajčata, 125 ml vody a cukr.

4

Zvolna vaříme 5 minut, až směs mírně zhoustne.

5

Přidáme cizrnu a zvolna vaříme 10 minut, do zhoustnutí. Osolíme a opepříme.

6

Do pánve nalijeme olej a pošírovaná vejce smažíme z každé strany minutu.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: fuficek

Apetit magazín