Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kachna nadivoko

Popis receptu: 
Středně rychlá příprava kachny
Autor: Václav Beznoska
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Kachna nebo 4 kachní prsa 25 dkg kořenové zeleniny a 1 cibule 2dcl červeného vína, 6 dkg másla 5g rybízové zavařeniny Celý pepř, nové kořeni a bobkový list Hladká mouka a vývar nebo voda

Příprava jídla

Kachnu rozdělíme na 4 části , omyjeme osušíme osolíme a obalíme lehce v mouce V těžkém kastrolu na části másla opečeme kachnu do zlatova a přendáme do miska Očištěnou a nakrájenou zeleninu na menší díly opečeme v kastrolu na druhé části másla podlijeme vínem a odvaříme alkohol.kachnu přendáme do kastrolu kůží nahoru a mírně podlijeme do 2/3 masa vývyrem nebo vodou a dáme do předehřáté trouby na 180 st C na 1 hodinu dusit. Měkké maso vyndáme zeleninu se šťávou propasíruhjeme a ochutíme zavařeninou a kečupem Podáváme s opečenýmy brambory

Přidat komentář