0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terinka s kachnou, kuřecím masem a višněmi

Terinka s kachnou, kuřecím masem a višněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Terinka s kachnou, kuřecím masem a višněmi

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10741 kcal
Bílkoviny 1317 g
Sacharidy 30 g
Tuky 562 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Terinky jsou na předkrm skvělé z mnoha důvodů: dají se pohodlně udělat až dva dny dopředu, podávat je můžete teplé i studené a hlavně – na řezu a při servírování vypadají nesmírně elegantně. Efektní vrstvení kachního, kuřecího a hovězího masa, brusinek a pistácií vyrazí hostům dech. 

Suroviny

slanina 25 plátků
zbavená kůže
zbavená kůže
sůl
nebo dle chuti
pepř ½ ČL
čerstvě drcený
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lístky otrhané
pistácie 75 g
nesolené
sušené
K podávání
toustový chléb
opečený nebo jiné pečivo
kornišonka
malé nakládané okurky
cibule nakládaná
malé nakládané cibulky
hořčice dijonská
kapary

Postup

1

Plátky slaniny vyložte 900g formu na biskupský chlebíček nebo toustový chleba tak, aby slanina lehce přesahovala. 

2

Kuřecí a kachní prsa rozkrojte horizontálně napůl (jako na motýlka), ale prořízněte až do konce, aby vám vznikly 2 tenké poloviny. Maso osolte.

3

Promíchejte mleté maso, smetanu, brandy, pepř a směs osolte. Trochu směsi opečte na pánvi a ochutnejte – dochuťte, je-li třeba. Pamatujte, že za studena nebudou chutě tak výrazné!

4

Troubu předehřejte na 180°C. Na dno formy rozetřete zhruba polovinu ochuceného mletého masa, na něj rozložte plátky kuřecího masa, lístky petrželky, hrst pistácií a višní. Pokračujte plátky kachních prsou, pistácií, višněmi, a nakonec vše uzavřete zbylým ochuceným mletým masem. Do středu položte podélně plátky slaniny a přeložte přes ně přečnívající konce plátků, kterými jste vyložili formu. Terina by měla být slaninou kompletně uzavřená. Zakryjte dvěma archy alobalu a dejte do trouby na hodinu péct.

5

Terinu vyjměte z trouby, nechte lehce zchladnout a z formy slijte tuk. Z tvrdého kartonu vystřihněte obdélník o trochu menší než vršek formy. Obalte ho v potravinové folii nebo v alobalu a položte na upečenou terinu, zatižte něčím těžkým (např. konzervami) a nechte takto terinu vychladnout. Poté ji dejte (stále zatíženou) do lednice, nejlépe přes noc.

6

Terinu vyklopte na servírovací talíř, krájejte na plátky a podávejte s okurkami, cibulkami, dijonskou hořčicí a kapary.

NĚCO NAVÍC
Nebojte se soli. Vše, co podáváte studené, musíte při vaření lehce přesolit (anebo přechutit), chladem chutě trochu slábnou a mdlou terinku nechcete jíst! Je to stejný princip jako u paštiky nebo zmrzliny. A pokud to přece jen neodhadnete, postavte na stůl namísto obyčejné soli vločkovou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč