Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terinka s kachnou, kuřecím masem a višněmi
Terinka s kachnou, kuřecím masem a višněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Terinka s kachnou, kuřecím masem a višněmi

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10741 kcal
Bílkoviny 1317 g
Sacharidy 30 g
Tuky 562 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Terinky jsou na předkrm skvělé z mnoha důvodů: dají se pohodlně udělat až dva dny dopředu, podávat je můžete teplé i studené a hlavně – na řezu a při servírování vypadají nesmírně elegantně. Efektní vrstvení kachního, kuřecího a hovězího masa, brusinek a pistácií vyrazí hostům dech. 

Suroviny

slanina 25 plátků
zbavená kůže
zbavená kůže
sůl
nebo dle chuti
pepř ½ ČL
čerstvě drcený
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lístky otrhané
pistácie 75 g
nesolené
sušené
K podávání
opečený nebo jiné pečivo
kornišonka
malé nakládané okurky
malé nakládané cibulky
hořčice dijonská
kapary

Postup

1

Plátky slaniny vyložte 900g formu na biskupský chlebíček nebo toustový chleba tak, aby slanina lehce přesahovala. 

2

Kuřecí a kachní prsa rozkrojte horizontálně napůl (jako na motýlka), ale prořízněte až do konce, aby vám vznikly 2 tenké poloviny. Maso osolte.

3

Promíchejte mleté maso, smetanu, brandy, pepř a směs osolte. Trochu směsi opečte na pánvi a ochutnejte – dochuťte, je-li třeba. Pamatujte, že za studena nebudou chutě tak výrazné!

4

Troubu předehřejte na 180°C. Na dno formy rozetřete zhruba polovinu ochuceného mletého masa, na něj rozložte plátky kuřecího masa, lístky petrželky, hrst pistácií a višní. Pokračujte plátky kachních prsou, pistácií, višněmi, a nakonec vše uzavřete zbylým ochuceným mletým masem. Do středu položte podélně plátky slaniny a přeložte přes ně přečnívající konce plátků, kterými jste vyložili formu. Terina by měla být slaninou kompletně uzavřená. Zakryjte dvěma archy alobalu a dejte do trouby na hodinu péct.

5

Terinu vyjměte z trouby, nechte lehce zchladnout a z formy slijte tuk. Z tvrdého kartonu vystřihněte obdélník o trochu menší než vršek formy. Obalte ho v potravinové folii nebo v alobalu a položte na upečenou terinu, zatižte něčím těžkým (např. konzervami) a nechte takto terinu vychladnout. Poté ji dejte (stále zatíženou) do lednice, nejlépe přes noc.

6

Terinu vyklopte na servírovací talíř, krájejte na plátky a podávejte s okurkami, cibulkami, dijonskou hořčicí a kapary.

NĚCO NAVÍC
Nebojte se soli. Vše, co podáváte studené, musíte při vaření lehce přesolit (anebo přechutit), chladem chutě trochu slábnou a mdlou terinku nechcete jíst! Je to stejný princip jako u paštiky nebo zmrzliny. A pokud to přece jen neodhadnete, postavte na stůl namísto obyčejné soli vločkovou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín