Jemné kachní maso, zelenina a oblíbené bramborové noky – to je kombinace, která chutná všem bez rozdílu věku. Recept vznikl pro děti školního věku, pochutnala si na něm ovšem celá redakce.
Suroviny
Postup
Kachnu naporcujte na cca 8 kusů (netřeba dělit na prsa, stehna a podobně) a zvolna kusy opékejte na kůži tak, aby pustila tuk. Poté opečte ze všech stran dozlatova.
Maso vyjměte, vsypte do hrnce mrkev s pancettou a opékejte dozlatova. Přidejte pórek, protlak a vše zarestujte.
Podlijte octem, nechte vyvařit, zalijte vínem, přidejte tymián, česnek a bobkový list
a duste 45 minut v tlakovém hrnci (nebo 1,5 hodiny pod pokličkou či v troubě vyhřáté na 100–120°C).
Hotové maso vyjměte, oberte od kostí a kůže a natrhejte vidličkou. Rajčata pokrájejte nadrobno a spolu s masem vmíchejte do omáčky. Krátce povařte.
Na noky umelte nebo nastrouhejte brambory a spolu s ostatními surovinami vypracujte těsto. Vyválejte válečky o průměru 1cm a nakrájejte na cca 1cm silné gnocchi. Vařte ve vroucí vodě cca 3 min. Podávejte s kachnou.