Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trhaná kachna s noky
Trhaná kachna s noky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trhaná kachna s noky

4/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4401 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 676 g
Tuky 97 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné kachní maso, zelenina a oblíbené bramborové noky – to je kombinace, která chutná všem bez rozdílu věku. Recept vznikl pro děti školního věku, pochutnala si na něm ovšem celá redakce.

Související recepty

Suroviny

cca 1,9 kg bez drobů
mrkev 2 ks
očištěná a nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
jen bílá část, nakrájená nadrobno
vinný ocet červený 1 PL
tymián 3 snítky
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
Na noky
vejce 1 ks
sůl

Postup

1

Kachnu naporcujte na cca 8 kusů (netřeba dělit na prsa, stehna a podobně) a zvolna kusy opékejte na kůži tak, aby pustila tuk. Poté opečte ze všech stran dozlatova.

2

Maso vyjměte, vsypte do hrnce mrkev s pancettou a opékejte dozlatova. Přidejte pórek, protlak a vše zarestujte.

3

Podlijte octem, nechte vyvařit, zalijte vínem, přidejte tymián, česnek a bobkový list
a duste 45 minut v tlakovém hrnci (nebo 1,5 hodiny pod pokličkou či v troubě vyhřáté na 100–120°C).

4

Hotové maso vyjměte, oberte od kostí a kůže a natrhejte vidličkou. Rajčata pokrájejte nadrobno a spolu s masem vmíchejte do omáčky. Krátce povařte.

5

Na noky umelte nebo nastrouhejte brambory a spolu s ostatními surovinami vypracujte těsto. Vyválejte válečky o průměru 1cm a nakrájejte na cca 1cm silné gnocchi. Vařte ve vroucí vodě cca 3 min. Podávejte s kachnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín