Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s mletým masem a čedarem

Pro milovníky pikantních chutí

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 1 pizzu
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Pečení 0:10

Ingredience

    • 1/8 základního těsta na pizzu
    • 1 velká červená cibule
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá mrkev
    • 1 malá cibule
    • 150 g mletého hovězího masa
    • 1 lžička sušeného oregana
    • špetka sušené chilli papričky (podle chuti)
    • 150 g loupaných rajčat z konzervy
    • 100 g čedaru, nahrubo nastrouhaného
    • cukr a sůl na dochucení
    • zakysaná smetana a oregano na ozdobu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Červenou cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, dejte je do pekáčku, zakápněte lžící oleje a balzamikovým
octem, osolte a pečte cca 30 minut v troubě, aby pěkně zkaramelizovaly.

2 Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a cibuli nadrobno. Na mírném plameni a na druhé lžíci oleje opékejte mrkev, dokud nezačne měknout. Pak přidejte nakrájenou bílou cibuli a mleté maso a opékejte – obojí pěkně dohněda. Poté vlijte rajčata z konzervy, přidejte chilli, sušené oregano a vše svařte na hustou omáčku. Na závěr dochuťte solí a cukrem.

3 Vyválené těsto na pizzu potřete omáčkou, posypte sýrem a navrch rozložte měsíčky červené pečené cibule. Vložte do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazte. Po upečení dozdobte lžící zakysané smetany a lístky oregana.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těsto na pizzu

Pizza s houbami a mascarpone

Pizza pronto

Pizza s grilovanými paprikami

Rajčatové sugo

REKLAMA

Přidat komentář