
Pizza s mletým masem a čedarem
Pro milovníky pikantních chutí
Ingredience
- 1/8 základního těsta na pizzu
- 1 velká červená cibule
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá mrkev
- 1 malá cibule
- 150 g mletého hovězího masa
- 1 lžička sušeného oregana
- špetka sušené chilli papričky (podle chuti)
- 150 g loupaných rajčat z konzervy
- 100 g čedaru, nahrubo nastrouhaného
- cukr a sůl na dochucení
- zakysaná smetana a oregano na ozdobu
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Červenou cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, dejte je do pekáčku, zakápněte lžící oleje a balzamikovým
octem, osolte a pečte cca 30 minut v troubě, aby pěkně zkaramelizovaly.
2 Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a cibuli nadrobno. Na mírném plameni a na druhé lžíci oleje opékejte mrkev, dokud nezačne měknout. Pak přidejte nakrájenou bílou cibuli a mleté maso a opékejte – obojí pěkně dohněda. Poté vlijte rajčata z konzervy, přidejte chilli, sušené oregano a vše svařte na hustou omáčku. Na závěr dochuťte solí a cukrem.
3 Vyválené těsto na pizzu potřete omáčkou, posypte sýrem a navrch rozložte měsíčky červené pečené cibule. Vložte do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazte. Po upečení dozdobte lžící zakysané smetany a lístky oregana.
Přidat komentář