
Muffiny s čokoládou a třešněmi
Pokud nemáte třešně, klidně místo nich použijte sekané sušené meruňky nebo rozinky.
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 12 kousků
Ingredience
- 250 g hladké mouky, prosáté se 2 lžícemi prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 140 g sušených třešní nebo višní
- 100 g bílé čokolády, nasekané na kousky
- 100 g tmavé čokolády, nasekané na kousky
- 100 g přírodního krupicového cukru
- 2 vejce, rozšlehaná vidličkou
- 150 ml bílého jogurtu
- 100 g rozpuštěného másla
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr. Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.
2. Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.
Jak zmrazit
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a až na měsíc zamrazte. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.
2. Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.
Jak zmrazit
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a až na měsíc zamrazte. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Eva (neověřeno)
15. Říjen 2008 14:16