Těžko si můžete přát elegantnější vykročení do nového roku! Výhoda: jablečnou směs snadno připravíte s předstihem.
Suroviny
vejce
5
ks
smetana ke šlehání
2
PL
krupicový cukr
2
PL
přírodní
citronová kůra
1
ks
strouhaná
skořice
2
ČL
mletá
croissant
6
ks
na smažení
na posypání
Na karamelizovaná jablka
máslo
70
g
jablko
4
ks
oloupaná, bez jadřince, na čtvrtky
hnědý cukr
70
g
Postup
1
V silnostěnné nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, vsypte čtvrtky jablek, posypte je cukrem a nechte na mírném plameni za občasného promíchání podusit, až ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. (Pokud nemáte dostatečně velkou nádobu, duste jablka po částech.) Vyjměte a uchovejte v teple.
2
Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Upečte si vlastní croissant, surovin stačí málo(10 receptů)
- Francouzské tousty, nákypy a žemlovky(15 receptů)
Komentáře