
Croissant s karamelovými jablky
Těžko si můžete přát elegantnější vykročení do nového roku! Výhoda: jablečnou směs snadno připravíte s předstihem.
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 5 vajec
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 2 lžíce přírodního krupicového cukru
- strouhanou kůru z 1 citronu
- 2 lžičky mleté skořice
- 6 croissantů
- máslo na smažení
- moučkový cukr na posypání
- 70 g másla
- 4 pevnější jablka, oloupaná, zbavená jádřince a nakrájená na čtvrtky
- 70 g přírodního krupicového cukru
Na karamelizovaná jablka:
Příprava jídla
1. V silnostěnné nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, vsypte čtvrtky jablek, posypte je cukrem a nechte na mírném plameni za občasného promíchání podusit, až ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. (Pokud nemáte dostatečně velkou nádobu, duste jablka po částech.) Vyjměte a uchovejte v teple.
2. Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
2. Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 15:39