Chutná odpolední svačinka nebo rychlá večeře. Salát, hroznové víno, celer, sýr, oříšky. Croissant můžete opéct.
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
pošírovaná, na kostičky
hroznové víno
120
g
rozpůlené či nasekané bobule
jarní cibulka
2
ks
nasekaná
řapíkatý celer
1
větší stonek, nasekaný
majonéza
130
ml
kešú
50
g
nahrubo nasekané, lze nahradit mandlovými lupínky
citronová šťáva
1
ČL
croissant
4
ks
větší
sýr ementál
4
plátky
nemusí být
salát
pěkné listy, na obložení croissantů
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Smíchejte pošírované kuřecí maso, hrozno, cibulky, řapíkatý celer, majonézu, kešu a citronovou šťávu.
2
Osolte a opepřete. Croissanty rozpulte a, chcete-li, opečte. Obložte je sýrem, máte-li chuť, a salátem a naplňte směsí. Hned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Upečte si vlastní croissant, surovin stačí málo(10 receptů )
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů )
- Využijte hroznové víno naplno: Od snídaní po večeře, které překvapí!(42 receptů )