Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Croissant s kuřecím salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5171 kcal
Bílkoviny 237 g
Sacharidy 212 g
Tuky 374 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutná odpolední svačinka nebo rychlá večeře. Salát, hroznové víno, celer, sýr, oříšky. Croissant můžete opéct.

Suroviny

pošírovaná, na kostičky
rozpůlené či nasekané bobule
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
řapíkatý celer 1
větší stonek, nasekaný
majonéza 130 ml
kešú 50 g
nahrubo nasekané, lze nahradit mandlovými lupínky
větší
sýr ementál 4 plátky
nemusí být
salát
pěkné listy, na obložení croissantů
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte pošírované kuřecí maso, hrozno, cibulky, řapíkatý celer, majonézu, kešu a citronovou šťávu.

2

Osolte a opepřete. Croissanty rozpulte a, chcete-li, opečte. Obložte je sýrem, máte-li chuť, a salátem a naplňte směsí. Hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...