Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4967 kcal
Bílkoviny 192 g
Cukr 216 g
Tuky 372 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutná odpolední svačinka nebo rychlá večeře. Salát, hroznové víno, celer, sýr, oříšky. Croissant můžete opéct.

Suroviny

2 ks
pošírovaný kuřecí prsní řízek na kostičky
hroznové víno 120 g
rozpůlené či nasekané bobule
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
celer 1
větší, nasekaný
majonéza 130 ml
kešú 50 g
nahrubo nasekané, lze nahradit mandlovými lupínky
citronová štáva 1 ČL
čerstvá
croissant 4 ks
větší
ementál 4 plátky
nemusí být
salát
pěkné, na obložení croissantů
sůl
pepř

1 Smíchejte kuřecí maso, hrozno, cibulky, řapíkatý celer, majonézu, kešu a citronovou šťávu.

2 Osolte a opepřete. Croissanty rozpulte a, chcete-li, opečte. Obložte je sýrem, máte-li chuť, a salátem a naplňte směsí. Hned podávejte.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit