Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemná chřestová polévka

Krémová chřestová polévka je absolutně klasickou partií, kterou je ovšem možné rozehrát několika směry.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
120 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 8–12 stonků chřestu (záleží na velikosti a tloušťce)
    • 1 jarní cibulku, nejlépe s natí, najemno nakrájenou
    • 3 lžíce másla a 1 lžíci na zahuštění
    • 1,5 l vývaru, nejlépe drůbežího
    • sůl a pepř na dochucení
    • 100 ml smetany na zjemnění
    • vícebarevný pepř na ozdobu

Příprava jídla

1. Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky.

2. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu.

3. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne).

4. Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou a ozdobte hrubě drceným vícebarevným pepřem. Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte!

5. Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s pepřem jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.

Další recept na chřestovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mal som s toho bolesti a sracky.N
Obrazek uzivatele
vynikajuca polievka, ktoru robim pocas celej sezony spargle ( chrestu )a celej rodine velmi chuti
Obrazek uzivatele
Polevka je vynikajici, ja pri vareni pridavam lzici cukru, jeste ji zahustuji solamylem a po uvareni pridavam zloutek. Mnam.

Přidat komentář