
Nové brambory s fazolkami a řeřichou
Nejlíp si je vychutnáte, když je uvaříte přímo před podáváním
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15-20 minut
Vaření: 15-20 minut
P
Ingredience
- 1 kg drobných nových brambor
- 250 g zelených fazolových lusků
- řeřichu podle chuti
- 1 malý stroužek česneku, rozdrcený
- 1 lžíci červeného vinného octa
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
Na zálivku:
Příprava jídla
1. Vydrhnuté brambory vařte čtvrt hodiny, na posledních deset minut k nim přidejte očištěné a pokrájené fazolové lusky. Až budou hotové, slijte je a trochu zchlaďte studenou tekoucí vodou, nebo je nechte jednoduše vychladnout, máte-li čas.
2. Smíchejte přísady na zálivku a promíchejte ji s vlažnou zeleninou a bramborami. Těsně před podáváním směs posypte řeřichou.
Komu se nelení…
Na vlhké vatě vám řeřicha poroste celý rok. Stojí za to ji pěstovat hlavně v zimě a v předjaří, když je ,zeleného‘ málo.
2. Smíchejte přísady na zálivku a promíchejte ji s vlažnou zeleninou a bramborami. Těsně před podáváním směs posypte řeřichou.
Komu se nelení…
Na vlhké vatě vám řeřicha poroste celý rok. Stojí za to ji pěstovat hlavně v zimě a v předjaří, když je ,zeleného‘ málo.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:30