Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5141 kcal
Bílkoviny 287 g
Sacharidy 544 g
Tuky 180 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujte si zdravé luštěniny!

Suroviny

vejce 7 ks
z toho 6 pošírovaných
mouka pšeničná hladká 75 g
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
2 ks
dlouhá červená chilli paprička zbavená semen, nadrobno
česnek 2 stroužek
utřené
800 g
drcená rajčata v konzervě
cukr 1 špetka
cizrna 800 g
v konzervě, scezená, propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
sýr feta 150 g
rozdrobený
rukola
k podávání
chleba bílý
např. ciabatta, k podávání

1 Jedno syrové vejce prošlehejte v misce. Na dva mělké talíře nasypte mouku a strouhanku. Pošírovaná vejce obalte postupně v mouce, prošlehaném vejci a strouhance. Odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a dejte na 20 minut do chladničky.

2 Mezitím rozehřejte na středním plameni olej v pánvi, vsypte cibuli a opečte ji 8 minut doměkka. Přidejte chilli a česnek a míchejte, aby se rozvoněly. Vmíchejte rajčata, 125ml vody a cukr. Zvolna vařte 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidejte cizrnu a za občasného zamíchání zvolna vařte 10 minut, do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3 Do čisté hluboké pánve nalijte 4cm vrstvu oleje a rozehřejte jej na prudkém ohni. Vejce vyndejte z chladničky a smažte je z každé strany minutu, aby byl obal křupavý a zlatý a žloutky zůstaly tekuté. Osmažená vejce přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou. Podávejte s cizrnovou směsí posypanou sýrem, rukolou a chlebem.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit