0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

3.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5668 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 602 g
Tuky 198 g
Vláknina 116 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujte si zdravé luštěniny!

Suroviny

vejce 7 ks
z toho 6 pošírovaných (ztracených) – viz video na konci receptu
mouka pšeničná hladká 75 g
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
chilli paprička 2 ks
dlouhá, červená, zbavená semen, nadrobno
česnek 2 stroužky
utřené
konzervovaná rajčata drcená 800 g
2 konzervy
cukr 1 špetka
cizrna 800 g
2 konzervy, cizrna scezená a propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
sýr feta 200 g
rozdrobený
rukola
k podávání
chleba bílý
např. ciabatta, k podávání

1 Jedno syrové vejce prošlehejte v misce. Na dva mělké talíře nasypte mouku a strouhanku. Pošírovaná vejce obalte postupně v mouce, prošlehaném vejci a strouhance. Odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a dejte na 20 minut do chladničky.

2 Mezitím rozehřejte na středním plameni olej v pánvi, vsypte cibuli a opečte ji 8 minut doměkka. Přidejte chilli a česnek a míchejte, aby se rozvoněly. Vmíchejte rajčata, 125ml vody a cukr. Zvolna vařte 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidejte cizrnu a za občasného zamíchání zvolna vařte 10 minut, do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3 Do čisté hluboké pánve nalijte 4cm vrstvu oleje a rozehřejte jej na prudkém ohni. Vejce vyndejte z chladničky a smažte je z každé strany minutu, aby byl obal křupavý a zlatý a žloutky zůstaly tekuté. Osmažená vejce přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou. Podávejte s cizrnovou směsí posypanou sýrem, rukolou a chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit