Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu
Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

2.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5636 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 599 g
Tuky 198 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujte si zdravé luštěniny!

NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE

Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 7 ks
z toho 6 pošírovaných (ztracených) – viz video na konci receptu
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
velká, nadrobno
dlouhá, červená, zbavená semen, nadrobno
česnek 2 stroužky
utřené
cukr 1 špetka
cizrna 800 g
2 konzervy, cizrna scezená a propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
rozdrobený
k podávání
např. ciabatta, k podávání

Postup

1

Jedno syrové vejce prošlehejte v misce. Na dva mělké talíře nasypte mouku a strouhanku. Pošírovaná vejce obalte postupně v mouce, prošlehaném vejci a strouhance. Odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a dejte na 20 minut do chladničky.

2

Mezitím rozehřejte na středním plameni olej v pánvi, vsypte cibuli a opečte ji 8 minut doměkka. Přidejte chilli a česnek a míchejte, aby se rozvoněly. Vmíchejte rajčata, 125ml vody a cukr. Zvolna vařte 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidejte cizrnu a za občasného zamíchání zvolna vařte 10 minut, do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3

Do čisté hluboké pánve nalijte 4cm vrstvu oleje a rozehřejte jej na prudkém ohni. Vejce vyndejte z chladničky a smažte je z každé strany minutu, aby byl obal křupavý a zlatý a žloutky zůstaly tekuté. Osmažená vejce přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou. Podávejte s cizrnovou směsí posypanou sýrem, rukolou a chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...