Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5141 kcal
Bílkoviny 287 g
Cukr 544 g
Tuky 180 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zamilujte si zdravé luštěniny!

Suroviny

vejce 7 ks
z toho 6 pošírovaných
mouka pšeničná hladká 75 g
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
2 ks
dlouhá červená chilli paprička zbavená semen, nadrobno
česnek 2 stroužek
utřené
800 g
drcená rajčata v konzervě
cukr 1 špetka
cizrna 800 g
v konzervě, scezená, propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
feta 150 g
rozdrobený
rukola
k podávání
chleba bílý
např. ciabatta, k podávání

1 Jedno syrové vejce prošlehejte v misce. Na dva mělké talíře nasypte mouku a strouhanku. Pošírovaná vejce obalte postupně v mouce, prošlehaném vejci a strouhance. Odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a dejte na 20 minut do chladničky.

2 Mezitím rozehřejte na středním plameni olej v pánvi, vsypte cibuli a opečte ji 8 minut doměkka. Přidejte chilli a česnek a míchejte, aby se rozvoněly. Vmíchejte rajčata, 125ml vody a cukr. Zvolna vařte 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidejte cizrnu a za občasného zamíchání zvolna vařte 10 minut, do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3 Do čisté hluboké pánve nalijte 4cm vrstvu oleje a rozehřejte jej na prudkém ohni. Vejce vyndejte z chladničky a smažte je z každé strany minutu, aby byl obal křupavý a zlatý a žloutky zůstaly tekuté. Osmažená vejce přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou. Podávejte s cizrnovou směsí posypanou sýrem, rukolou a chlebem.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit