Dýňová caponata & pečená kuřecí prsa

Dýňová caponata & pečená kuřecí prsa

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5421 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 25 g
Tuky 582 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Naše dcera dýně miluje. Rezavému kocourovi dala jméno Dýňa a o sobě tvrdí, že se jmenuje Terezinka Dýňová. V naší kuchyni má proto dýně čestné místo. V caponatě je oblíbená dýně doplněna rozinkami, které má dcera také ráda. Pro ni ke caponatě vařím těstoviny, pro sebe si dělám polníčkový salát,“ říká Zuzka Jíňová, manželka šéfkuchaře Ondřeje Jíni.

Suroviny

4 ks
kuřecí prsní řízek nejlépe s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
+ na zeleninu
máslo 4 plátek
1 ks
máslová dýně menší
paprika červená 0.5 ks
řapíkatý celer 2 ks
šalotka 1 ks
rozinky hrst
propláchnuté
olivový olej 2 PL
citron 1 ks
olivy zelené hrst
bez pecek
petrželka hrst
nasekaná
piniové oříšky hrst
dýňový olej 2 PL

1 Troubu předehřejte na 180°C. Maso osušte, osolte a na rozpáleném oleji kůží dolů zprudka opečte, až získá krásně zlatavou barvu. Potom ho ještě krátce osmahněte z druhé strany, přesuňte do pekáčku kůží nahoru a na každý kousek položte plátek másla. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Upečené maso nechte chvilku odpočinout a potom nakrájejte na širší plátky.

2 Mezitím očistěte všechnu zeleninu, dýni a papriku nakrájejte na kostičky, řapíkatý celer a šalotku nasekejte nadrobno. Rozinky namočte v horké vodě.

3 V pánvi rozpalte olivový olej, vhoďte nakrájenou papriku a celer, pak šalotku a dýni a opékejte dozlatova. Osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou (podle chuti), případně do jídla strouhněte i trochu kůry. Nasekejte olivy a spolu s petrželkou a piniovými oříšky přidejte do pánve. Dochuťte dýňovým olejem a podávejte s kuřetem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit