Před časem jsme v redakci dělali podobné tousty, byly s pórkem a dlouho se držely v desítce našich oblíbených jídel. Nyní ale byly sesazeny, protože tyhle s jarní cibulkou prostě nelze nemilovat!
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte 20 g másla, vsypte cibulky, česnek a krátce orestujte, přidejte mangold, osolte a za občasného míchání vařte 3–4 minuty, aby mangold zavadl a voda, kterou pustil, se odpařila. (Pokud jste použili špenát, stačí jen chvilku míchat, aby zavadl.) Přidejte smetanu, sýr a hořčici a míchejte, dokud se všechno nespojí v hustou omáčku (pravděpodobně nebude hladká, nelekejte se). Sundejte z plotny a nechte lehce zchladnout.
Zbylým máslem potřete plátky chleba, vždy jen z jedné strany. Polovinu plátků chle- ba rozložte na pracovní plochu máslem dolů, rozdělte na ně směs z pánve a přiklopte zbylými plátky chleba tak, aby máslo opět bylo na vnější straně.
Rozehřejte nepřilnavou pánev a tousty na ní postupně na středním ohni opečte z obou stran. Podávejte s nakládanými okurčičkami.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li tenhle toust více přiblížit jeho francouzskému předobrazu jménem croque monsieur, vložte mezi plátky chleba před opékáním ještě kousky šunky nebo předem opečené slaniny.