0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère

Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1649 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 28 g
Tuky 147 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Před časem jsme v redakci dělali podobné tousty, byly s pórkem a dlouho se držely v desítce našich oblíbených jídel. Nyní ale byly sesazeny, protože tyhle s jarní cibulkou prostě nelze nemilovat!

Suroviny

máslo 80 g
jarní cibulka 3 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
nadrobno
mangold 200 g
bez stonků, nadrobno, lze nahradit špenátem
sůl
smetana ke šlehání 100 ml
sýr gruyère 150 g
nastrouhaný
hořčice anglická ¾ ČL
chleba kváskový 8 plátků
okurky nakládané
okurčičky k podávání

1 V pánvi rozehřejte 20 g másla, vsypte cibulky, česnek a krátce orestujte, přidejte mangold, osolte a za občasného míchání vařte 3–4 minuty, aby mangold zavadl a voda, kterou pustil, se odpařila. (Pokud jste použili špenát, stačí jen chvilku míchat, aby zavadl.) Přidejte smetanu, sýr a hořčici a míchejte, dokud se všechno nespojí v hustou omáčku (pravděpodobně nebude hladká, nelekejte se). Sundejte z plotny a nechte lehce zchladnout.

2 Zbylým máslem potřete plátky chleba, vždy jen z jedné strany. Polovinu plátků chle- ba rozložte na pracovní plochu máslem dolů, rozdělte na ně směs z pánve a přiklopte zbylými plátky chleba tak, aby máslo opět bylo na vnější straně.

3 Rozehřejte nepřilnavou pánev a tousty na ní postupně na středním ohni opečte z obou stran. Podávejte s nakládanými okurčičkami.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li tenhle toust více přiblížit jeho francouzskému předobrazu jménem croque monsieur, vložte mezi plátky chleba před opékáním ještě kousky šunky nebo předem opečené slaniny.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč