Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère
Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Toust s jarními cibulkami a sýrem gruyère

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1649 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 28 g
Tuky 147 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Před časem jsme v redakci dělali podobné tousty, byly s pórkem a dlouho se držely v desítce našich oblíbených jídel. Nyní ale byly sesazeny, protože tyhle s jarní cibulkou prostě nelze nemilovat!

Suroviny

jarní cibulka 3 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
nadrobno
mangold 200 g
bez stonků, nadrobno, lze nahradit špenátem
sůl
nastrouhaný
hořčice anglická ¾ ČL
okurčičky k podávání

Postup

1

V pánvi rozehřejte 20 g másla, vsypte cibulky, česnek a krátce orestujte, přidejte mangold, osolte a za občasného míchání vařte 3–4 minuty, aby mangold zavadl a voda, kterou pustil, se odpařila. (Pokud jste použili špenát, stačí jen chvilku míchat, aby zavadl.) Přidejte smetanu, sýr a hořčici a míchejte, dokud se všechno nespojí v hustou omáčku (pravděpodobně nebude hladká, nelekejte se). Sundejte z plotny a nechte lehce zchladnout.

2

Zbylým máslem potřete plátky chleba, vždy jen z jedné strany. Polovinu plátků chle- ba rozložte na pracovní plochu máslem dolů, rozdělte na ně směs z pánve a přiklopte zbylými plátky chleba tak, aby máslo opět bylo na vnější straně.

3

Rozehřejte nepřilnavou pánev a tousty na ní postupně na středním ohni opečte z obou stran. Podávejte s nakládanými okurčičkami.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li tenhle toust více přiblížit jeho francouzskému předobrazu jménem croque monsieur, vložte mezi plátky chleba před opékáním ještě kousky šunky nebo předem opečené slaniny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...