Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut na asi 12-20 panáků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3487 kcal
Bílkoviny 406 g
Sacharidy 54 g
Tuky 163 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetové panáky

Související recepty

Suroviny

krevety 20 ks
střední
sůl mořská
chilli sušené
olivový olej 2 PL
Na zelnou omáčku
olivový olej extra panenský 125 ml
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
petrželka 4 PL
nasekané
Na červenou omáčku
kečup 160 ml
kvalitní
vodka 50 ml
křen 2 PL
0,5 lžičky strouhané kůry z biocitronu, 1 lžíce citronové šťávy
worcesterská omáčka 1 ČL

Postup

1

Krevety oloupejte, ale ponechte jim ocásky na ozdobu. Osolte, poprašte chilli a opečte je v pánvi na rozpáleném oleji 1 minutu dorůžova. Nechte vychladnout.

2

Smíchejte zvlášť přísady na zelenou a na červenou omáčku. Rozdělte do skleniček a podávejte s opečenými krevetami.

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...