Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3600 kcal
Bílkoviny 180 g
Cukr 439 g
Tuky 103 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Překvapivě snadné!

Suroviny

kuřecí čtvrtky 6 ks
brambory 1.5 kg
malé, nové
česnek 3
sůl
pepř
olivový olej
k zakápnutí
salát
zelený, k podávání
Na zálivku
bylinky 1 hrst
velká hrst čerstvých míchaných bylinek - např. petržel, máta, bazalka
chleba 1 plátek
malý, bílý
vinný ocet červený 3 PL
cukr 2 ČL
moučkový
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuřecí maso rozložte do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčů. Větší brambory rozpulte, menší ponechte celé a spolu s neoloupanými stroužky česneku je přidejte ke kuřeti. Osolte, opepřete, zakápněte olejem a vše promíchejte, aby se jím suroviny rovnoměrně pokryly.

2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby brambory změkly a zezlátly a kuře se propeklo. Mezitím v mixéru najemno rozmixujte bylinky a chleba. Přidejte zbylé suroviny a ušlehejte dohladka.

3. Kuře podávejte s bramborami, lístky salátu a zálivkou k přelití.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit