0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3600 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 439 g
Tuky 103 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Překvapivě snadné!

Suroviny

kuřecí čtvrtky 6 ks
brambory 1.5 kg
malé, nové
česnek 3
sůl
pepř
olivový olej
k zakápnutí
salát
zelený, k podávání
Na zálivku
bylinky 1 hrst
velká hrst čerstvých míchaných bylinek - např. petržel, máta, bazalka
chleba 1 plátek
malý, bílý
vinný ocet červený 3 PL
cukr 2 ČL
moučkový
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuřecí maso rozložte do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčů. Větší brambory rozpulte, menší ponechte celé a spolu s neoloupanými stroužky česneku je přidejte ke kuřeti. Osolte, opepřete, zakápněte olejem a vše promíchejte, aby se jím suroviny rovnoměrně pokryly.

2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby brambory změkly a zezlátly a kuře se propeklo. Mezitím v mixéru najemno rozmixujte bylinky a chleba. Přidejte zbylé suroviny a ušlehejte dohladka.

3. Kuře podávejte s bramborami, lístky salátu a zálivkou k přelití.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit