Překvapivě snadné!
Suroviny
kuřecí čtvrtky
6
ks
brambory
1,5
kg
malé, nové
česnek
3
sůl
pepř
olivový olej
k zakápnutí
ledový salát
k podávání
Na zálivku
bylinky
1
hrst
mix - petržel, máta, bazalka
chleba bílý
1
plátek
bílý
vinný ocet červený
3
PL
cukr
2
ČL
moučkový
olivový olej
6
PL
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuřecí maso rozložte do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčů. Větší brambory rozpulte, menší ponechte celé a spolu s neoloupanými stroužky česneku je přidejte ke kuřeti. Osolte, opepřete, zakápněte olejem a vše promíchejte, aby se jím suroviny rovnoměrně pokryly.
2
Pečte čtyřicet až padesát minut, aby brambory změkly a zezlátly a kuře se propeklo. Mezitím v mixéru najemno rozmixujte bylinky a chleba. Přidejte zbylé suroviny a ušlehejte dohladka.
3
Kuře podávejte s bramborami, lístky salátu a zálivkou k přelití.
Komentáře