Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3600 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 439 g
Tuky 103 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Překvapivě snadné!

Suroviny

kuřecí čtvrtky 6 ks
brambory 1.5 kg
malé, nové
česnek 3
sůl
pepř
olivový olej
k zakápnutí
salát
zelený, k podávání
Na zálivku
bylinky 1 hrst
velká hrst čerstvých míchaných bylinek - např. petržel, máta, bazalka
chleba 1 plátek
malý, bílý
vinný ocet červený 3 PL
cukr 2 ČL
moučkový
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuřecí maso rozložte do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčů. Větší brambory rozpulte, menší ponechte celé a spolu s neoloupanými stroužky česneku je přidejte ke kuřeti. Osolte, opepřete, zakápněte olejem a vše promíchejte, aby se jím suroviny rovnoměrně pokryly.

2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby brambory změkly a zezlátly a kuře se propeklo. Mezitím v mixéru najemno rozmixujte bylinky a chleba. Přidejte zbylé suroviny a ušlehejte dohladka.

3. Kuře podávejte s bramborami, lístky salátu a zálivkou k přelití.

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit