Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek
Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s novými bramborami a zálivkou z letních bylinek

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 376 g
Tuky 101 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivě snadné!

Suroviny

brambory 1,5 kg
malé, nové
sůl
pepř
olivový olej
k zakápnutí
ledový salát
k podávání
Na zálivku
bylinky 1 hrst
mix - petržel, máta, bazalka
chleba bílý 1 plátek
bílý
vinný ocet červený 3 PL
cukr 2 ČL
moučkový
olivový olej 6 PL
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuřecí maso rozložte do jednoho velkého nebo dvou menších pekáčů. Větší brambory rozpulte, menší ponechte celé a spolu s neoloupanými stroužky česneku je přidejte ke kuřeti. Osolte, opepřete, zakápněte olejem a vše promíchejte, aby se jím suroviny rovnoměrně pokryly.
 

2


Pečte čtyřicet až padesát minut, aby brambory změkly a zezlátly a kuře se propeklo. Mezitím v mixéru najemno rozmixujte bylinky a chleba. Přidejte zbylé suroviny a ušlehejte dohladka.

3

Kuře podávejte s bramborami, lístky salátu a zálivkou k přelití.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

07.07.2008 11:06
Recept se nachází v č.6/07, str.56

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...