Kaštanová polévka s kapustou

Kaštanová polévka s kapustou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 219 g
Tuky 152 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hustá polévka, to je na podzim to pravé ořechové, respektive kaštanové... Ořechy s kapustou se postarají o křupavost a jemně ozvláštní chuť.

Suroviny

cibule 2 ks
středně velká, nakrájená
kaštany 250 g
loupané pečené, lze nahradit vařenými
fazole 100 g
bílé, strilované, lze nahradit předem uvařenými
kapusta 1 ks
jemně nakrájená
máslo 4 PL
olivový olej 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
nové koření 1 ČL
mleté
smetana 200 ml
12%
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na ozdobu
jedlé kaštany
plátky, lze použít i sekané ořechy
1. V hrnci rozpusťte máslo s olejem, a když začne směs šumět, osmahněte v ní cibuli. Zalijte asi 2,5 l vody, přidejte kaštany (několik si nechte stranou na ozdobu) i fazole, osolte a povařte asi dvacet minut. Kapustu spařte na cedníku vařící vodou a hned ji propláchněte studenou, aby si zachovala barvu.

2. Polévku rozmixujte a postavte znovu na oheň. Smetanu rozmíchejte s moukou a novým kořením, vlijte do polévky a povařte asi dvacet minut, dokud všechno krásně nezhoustne. Pět minut před koncem přidejte spařenou kapustu. Ochutnejte a případně ještě osolte nebo opepřete.

3. Podávejte ozdobené plátky kaštanů, případně sekanými ořechy.

Obchod Apetit