0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kaštanová polévka s kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2112 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 219 g
Tuky 115 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka, to je na podzim to pravé ořechové, respektive kaštanové... Ořechy s kapustou se postarají o křupavost a jemně ozvláštní chuť.

Suroviny

cibule 2 ks
středně velká, nakrájená
kaštany 250 g
loupané pečené, lze nahradit vařenými
fazole bílé 100 g
strilované, lze nahradit předem uvařenými
kapusta 1 ks
jemně nakrájená
máslo 4 PL
olivový olej 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
nové koření 1 ČL
mleté
smetana na vaření 200 ml
12%
sůl
pepř
Na ozdobu
jedlé kaštany
plátky, lze použít i sekané ořechy

1 V hrnci rozpusťte máslo s olejem, a když začne směs šumět, osmahněte v ní cibuli. Zalijte asi 2,5 l vody, přidejte kaštany (několik si nechte stranou na ozdobu) i fazole, osolte a povařte asi dvacet minut. Kapustu spařte na cedníku vařící vodou a hned ji propláchněte studenou, aby si zachovala barvu.

2 Polévku rozmixujte a postavte znovu na oheň. Smetanu rozmíchejte s moukou a novým kořením, vlijte do polévky a povařte asi dvacet minut, dokud všechno krásně nezhoustne. Pět minut před koncem přidejte spařenou kapustu. Ochutnejte a případně ještě osolte nebo opepřete.

3 Podávejte ozdobené plátky kaštanů, případně sekanými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Neměla jsem kapustu, tak jsem ji nahradila zelim. Neni to mozna tak vyrazne, dokorenila jsem, ale je to balecne jemne!

Obchod Apetit