Kaštanová polévka s kapustou

Kaštanová polévka s kapustou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 219 g
Tuky 152 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka, to je na podzim to pravé ořechové, respektive kaštanové... Ořechy s kapustou se postarají o křupavost a jemně ozvláštní chuť.

Suroviny

cibule 2 ks
středně velká, nakrájená
kaštany 250 g
loupané pečené, lze nahradit vařenými
fazole 100 g
bílé, strilované, lze nahradit předem uvařenými
kapusta 1 ks
jemně nakrájená
máslo 4 PL
olivový olej 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
nové koření 1 ČL
mleté
smetana 200 ml
12%
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na ozdobu
jedlé kaštany
plátky, lze použít i sekané ořechy
1. V hrnci rozpusťte máslo s olejem, a když začne směs šumět, osmahněte v ní cibuli. Zalijte asi 2,5 l vody, přidejte kaštany (několik si nechte stranou na ozdobu) i fazole, osolte a povařte asi dvacet minut. Kapustu spařte na cedníku vařící vodou a hned ji propláchněte studenou, aby si zachovala barvu.

2. Polévku rozmixujte a postavte znovu na oheň. Smetanu rozmíchejte s moukou a novým kořením, vlijte do polévky a povařte asi dvacet minut, dokud všechno krásně nezhoustne. Pět minut před koncem přidejte spařenou kapustu. Ochutnejte a případně ještě osolte nebo opepřete.

3. Podávejte ozdobené plátky kaštanů, případně sekanými ořechy.

Komentáře

Anonym

Neměla jsem kapustu, tak jsem ji nahradila zelim. Neni to mozna tak vyrazne, dokorenila jsem, ale je to balecne jemne!

Obchod Apetit