0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1829 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 50 g
Tuky 134 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle lahodnou měkkou rybu s křupavou bruschettou, podávejte se salsou verde.

Suroviny

citron 4 ks
makrela 4 ks
chilli paprička 2 ks
nakrájená nadrobno
estragon 4 snítka
čerstvý
olivový olej 80 ml
K podávání
chleba bílý 1 ks
italský, na plátky
olivový olej
napotření
česnek 2 stroužky
na potření

Postup

1

Citrony nakrájejte na plátky a grilujte po obou stranách doměkka a dozlatova. Makrely naplňte grilovanými citrony, chilli a estragonem, potřete je olivovým olejem a dejte na rozpálený gril. Rybu grilujte tak dlouho, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí (zhruba 6–8 minut). Během grilování jednou obraťte.

2

Plátky italského chleba potřete olivovým olejem a grilujte po obou stranách dozlatova, potom potřete česnekem.

3

Ryby sundejte z grilu, opatrně vyjměte páteř. Doplňte salsou verde a podávejte s opečeným chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit