Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1829 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 50 g
Tuky 134 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle lahodnou měkkou rybu s křupavou bruschettou, podávejte se salsou verde.

Související recepty

Salsa verde

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně...

Suroviny

citron 4 ks
makrela 4 ks
vykuchaná a vcelku
chilli paprička 2 ks
nakrájená nadrobno
estragon 4 snítka
čerstvý
olivový olej 80 ml
K podávání
1 ks
veka bílého italského chleba nakrájená na plátky
olivový olej
napotření
česnek 2 stroužky
na potření

1 Citrony nakrájejte na plátky a grilujte po obou stranách doměkka a dozlatova. Makrely naplňte grilovanými citrony, chilli a estragonem, potřete je olivovým olejem a dejte na rozpálený gril. Rybu grilujte tak dlouho, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí (zhruba 6–8 minut). Během grilování jednou obraťte.

2 Plátky italského chleba potřete olivovým olejem a grilujte po obou stranách dozlatova, potom potřete česnekem.

3 Ryby sundejte z grilu, opatrně vyjměte páteř. Doplňte salsou verde a podávejte s opečeným chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit