0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1829 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 50 g
Tuky 134 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle lahodnou měkkou rybu s křupavou bruschettou, podávejte se salsou verde.

Suroviny

makrela 4 ks
chilli paprička 2 ks
nakrájená nadrobno
estragon 4 snítka
čerstvý
olivový olej 80 ml
K podávání
chleba bílý 1 ks
italský, na plátky
olivový olej
napotření
česnek 2 stroužky
na potření

Postup

1

Citrony nakrájejte na plátky a grilujte po obou stranách doměkka a dozlatova. Makrely naplňte grilovanými citrony, chilli a estragonem, potřete je olivovým olejem a dejte na rozpálený gril. Rybu grilujte tak dlouho, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí (zhruba 6–8 minut). Během grilování jednou obraťte.

2

Plátky italského chleba potřete olivovým olejem a grilujte po obou stranách dozlatova, potom potřete česnekem.

3

Ryby sundejte z grilu, opatrně vyjměte páteř. Doplňte salsou verde a podávejte s opečeným chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...