Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Tuhle lahodnou měkkou rybu s křupavou bruschettou, podávejte se salsou verde.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Maso

Ingredience

    • 4 biocitrony
    • 4 menší makrely, vykuchané a v celku
    • 2 čerstvé červené chilli papričky, nakrájené nadrobno
    • 4 snítky čerstvého estragonu
    • 80ml olivového oleje

    K PODÁVÁNÍ

    • 1 veka bílého italského chleba, nakrájená na plátky
    • olivový olej na potření
    • cca 2 stroužky česneku na potření

Příprava jídla

1 Citrony nakrájejte na plátky a grilujte po obou stranách doměkka a dozlatova. Makrely naplňte grilovanými citrony, chilli a estragonem, potřete je olivovým olejem a dejte na rozpálený gril. Rybu grilujte tak dlouho, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí (zhruba 6–8 minut). Během grilování jednou obraťte.

2 Plátky italského chleba potřete olivovým olejem a grilujte po obou stranách dozlatova, potom potřete česnekem.

3 Ryby sundejte z grilu, opatrně vyjměte páteř. Doplňte salsou verde a podávejte s opečeným chlebem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Salát s mangem a papájou

Salsa verde

Grilované papriky s mátou & česnekem

Grilované cukety se salátem panzanella

Glazovaná mrkev

Bylinkové máslo s mandlemi

Grilovaný rib eye steak

Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omáčkou

24 receptů na dokonalou grilovačku

8x ryba na gril

7x ryby a plody moře z grilu

REKLAMA

Přidat komentář