Ocásky na pivu s bramborovo-křenovým pyré a cibulkami

Ocásky na pivu s bramborovo-křenovým pyré a cibulkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 979 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 209 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Výrazná chuť masa, delikátní pyré & fantastické glazované cibulky tvoří jedinečnou harmonii chutí. Šéfkuchař Petr Heneš dodal vepřové pečeni nový švih!

Suroviny

2 kg
vepřové ocásky
salát
mix, na ozdobení
Na nálev
sůl 260 g
třtinový cukr 150 g
Na marinádu
česnek 2 stroužky
oloupané
chilli paprička 1 ks
sladké, podle chuti, bez stopek, překrájené
300 g
kvalitní kečup
3 PL
worcestrová omáčka
1 PL
čerstvě mletá káva
švestková povidla 2 PL
pivo světlé 300 ml
např. Dolnobřežanská 10
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 2 PL

1 NAKLÁDÁNÍ: Tři litry studené vody promixujte se solí a cukrem, do vzniklého nálevu naložte maso, aby bylo celé ponořené a 12–24 hodin nechte v chladu nakládat.

2 MARINOVÁNÍ: Všechny suroviny na marinádu rozmixujte tyčovým mixérem. Maso vyndejte z nálevu a přemístěte do marinády tak, aby bylo celé ponořené. Zakryjte a nechte 12 hodin v lednici. 

3 PEČENÍ: Potom maso vyndejte z nálevu, neokapávejte, nesolte a rovnou vložte do pekáčku. Polijte marinádou a dejte do trouby vyhřáté na 110°C asi na 3–4 hodiny. Během pečení maso průběžně otáčejte a podlévejte marinádou.

4 PŘÍPRAVA PYRÉ: Mezitím na pyré oloupejte brambory a nakrájejte je na přibližně stejně velké kusy – klidně na půlky, budou se vařit opravdu dlouho, tak se nebojte, že by mohly zůstat nedovařené. 

5 Brambory a křen dejte do 400ml studené vody a smetany, přiveďte k varu a za občasného míchání a hlídání nechte rozvařit úplně na kaši – trvá to víc než hodinu. Pak přidejte povolené máslo, rozmixujte dohladka, osolte a opepřete a vyšlehejte do nadýchaného pyré. 

6 GLAZOVÁNÍ CIBULEK: Na glazované cibulky nechte cukr zvolna úplně rozvařit v rendlíku nebo pánvičce se silným dnem. Přidejte cibulky, promíchejte, zalijte octem a nechte vyvařit – trvá to asi 5 minut. Podávejte k pečeným ocáskům a pyré, ozdobte salátovými lístky, chcete-li. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit