Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ocásky na pivu s bramborovo-křenovým pyré a cibulkami

Ocásky na pivu s bramborovo-křenovým pyré a cibulkami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ocásky na pivu s bramborovo-křenovým pyré a cibulkami

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9147 kcal
Bílkoviny 501 g
Sacharidy 618 g
Tuky 501 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová pečeně, bramborová kaše, škvarkové placky a pomazánka, pudink... To je naprostá česká klasika! Šéfkuchař Petr Heneš z Olivova pivovaru v Dolních Břežanech však dodal receptům nový švih a připravuje je tak, jak jste je ještě nejedli.

Petr Heneš sbíral několik let zkušenosti po celém světě, aby se pak vrátil do Česka a ke klasické české kuchyni, kterou v moderní a originální podobě servíruje v Olivově pivovaru v Dolních Břežanech. Práce v restauraci ale představuje jenom část Petrových aktivit. Kromě ní se podílí na propagaci vaření technologií sous-vide na české gastronomické scéně a působí jako šéfkuchař v konceptu zábavné pop-up restaurace Forbidden Taste.

Pro Apetit Petr připravil dokonalé jídlo vhodné na večírek pro partu kamarádů – něco mezi žebírkovou obíračkou a klasickou pečínkou –, které se dá podávat s chlebem a hořčicí nebo s delikátním bramborovo-křenovým pyré, jak ho servíruje on.

Skvělé křupavé pagáče se škvarkovou pomazánkou poslouží buď jako předkrm, nebo je můžete podávat jen tak jako chuťovku k pivu či červenému vínu a úžasný dezert na lžičku se dá připravit předem a pak ho jen tahat z lednice. 

Suroviny

salát
mix salátových lístků na ozdobení (nemusí být)
NA NÁLEV
sůl 260 g
třtinový cukr 150 g
NA MARINÁDU
česnek 2 stroužky
oloupané
sladká, zbavená stopky a překrájená
kečup 300 g
worchestrová omáčka 3 PL
káva 1 PL
čerstvě mletá
švestková povidla 2 PL
např. Dolnobřežanská 10
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 2 PL
NA PYRÉ
oloupané a nakrájené
křen 5 cm
jemně nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
NA GLAZOVANÉ CIBULKY
třtinový cukr 2 PL
nakládaná
balzamikový ocet 3 PL

Postup

1

NAKLÁDÁNÍ: Tři litry studené vody promixujte se solí a cukrem, do vzniklého nálevu naložte maso, aby bylo celé ponořené a 12–24 hodin nechte v chladu nakládat.

¨nakládání masa

2

MARINOVÁNÍ: Všechny suroviny na marinádu rozmixujte tyčovým mixérem. Maso vyndejte z nálevu a přemístěte do marinády tak, aby bylo celé ponořené. Zakryjte a nechte 12 hodin v lednici. 

3

PEČENÍ: Potom maso vyndejte z nálevu, neokapávejte, nesolte a rovnou vložte do pekáčku. Polijte marinádou a dejte do trouby vyhřáté na 110°C asi na 3–4 hodiny. Během pečení maso průběžně otáčejte a podlévejte marinádou.

pečení ocásků

4

PŘÍPRAVA PYRÉ: Mezitím na pyré oloupejte brambory a nakrájejte je na přibližně stejně velké kusy – klidně na půlky, budou se vařit opravdu dlouho, tak se nebojte, že by mohly zůstat nedovařené.

5

Brambory a křen dejte do 400ml studené vody a smetany, přiveďte k varu a za občasného míchání a hlídání nechte rozvařit úplně na kaši – trvá to víc než hodinu. Pak přidejte povolené máslo, rozmixujte dohladka, osolte a opepřete a vyšlehejte do nadýchaného pyré.

příprava pyré

6

GLAZOVÁNÍ CIBULEK: Na glazované cibulky nechte cukr zvolna úplně rozvařit v rendlíku nebo pánvičce se silným dnem. Přidejte cibulky, promíchejte, zalijte octem a nechte vyvařit – trvá to asi 5 minut. Podávejte k pečeným ocáskům a pyré, ozdobte salátovými lístky, chcete-li.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč