Vláčné těsto, lahodný krém – a nepřeberné možnosti zdobení! A když ho upečete jako klasický ,velký‘ dort nebo jako řezy, bude mít úspěch při každé slavnostní příležitosti.
Suroviny
1 Cukr utřete s máslem a žloutky do pěny. Nechte dvacet minut odpočívat a pak přisypte mouku s práškem do pečiva i kakao. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zatřete do těsta.
2 Těsto vylijte na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Vložte do trouby a pečte, dokud nebude pružné a na povrchu suché. Nechte ho do druhého dne odpočinout.
3 Kulatou formičkou vykrajujte tvary a pak je vodorovně rozřízněte. Zbytky těsta rozdrobte a v misce spojte se změklým máslem a ostatními přísadami na krém.
4 Spojujte vždy dvě a dvě kolečka krémem; potřete jím dortíčky i po obvodu. Potom je obalte v kokosu nebo oříšcích a horní část přelijte čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu. Podle fantazie ozdobte barevnou polevou.
Komentáře
Anonym
12.10.2006 09:13
Plenene dorticky
Anonym
17.12.2007 20:40
Efekt na polevě
Anonym
25.09.2008 05:59
Hvězdička
Anonym
04.09.2007 14:14
Apetit 12/05