Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu 45 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6671 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 647 g
Tuky 389 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné těsto, lahodný krém – a nepřeberné možnosti zdobení! A když ho upečete jako klasický ,velký‘ dort nebo jako řezy, bude mít úspěch při každé slavnostní příležitosti.

Suroviny

moučkový cukr 240 g
jemný, například Korunní na pečení
máslo 240 g
plus trochu na vymazání plechu
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
mouka pšeničná polohrubá 240 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
kakao 2 PL
holandského typu
mouka pšeničná polohrubá
na vysypání plechu
Na krém
máslo 100 g
moučkový cukr 60 g
rum 1 PL
kakao 1 PL
holandského typu
vanilkový cukr 1 bal
Na ozdobu
poleva bílá 1 bal
kokos strouhaný hrst
nebo drcené ořechy
2 PL
barevná poleva viz recept Brusinkové řezy
1. Cukr utřete s máslem a žloutky do pěny. Nechte dvacet minut odpočívat a pak přisypte mouku s práškem do pečiva i kakao. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zatřete do těsta.

2. Těsto vylijte na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Vložte do trouby a pečte, dokud nebude pružné a na povrchu suché. Nechte ho do druhého dne odpočinout.

3. Kulatou formičkou vykrajujte tvary a pak je vodorovně rozřízněte. Zbytky těsta rozdrobte a v misce spojte se změklým máslem a ostatními přísadami na krém.

4. Spojujte vždy dvě a dvě kolečka krémem; potřete jím dortíčky i po obvodu. Potom je obalte v kokosu nebo oříšcích a horní část přelijte čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu. Podle fantazie ozdobte barevnou polevou.

Komentáře

Anonym

Tieto male dorticky som robila minuly rok na Vianoce. Sice su pracne, nie na pracu ale skor na cas... ale stoji to za to! Boli vynikajuce a vsetkym velmi chutili. Pacilo sa mi aj to, ze su to take male jednohubky. A dokonca som sa vyhrala aj s hviezdickami :) mali skvely efekt, lens om to robila s pielou polevou na hnedu cokoladu :)

Anonym

Prosím, jak docílím efektu té "hvězdy" na polevě? Chci polít tmavou čokoládou a bílou udělat zmíněnou ozdobu.

Anonym

se vytvoří tak, že se udělá polevou kolečko a paprsky se vytáhnou špejí.

Obchod Apetit