0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné dortíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Pro zkušené 45 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6229 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 591 g
Tuky 368 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné těsto, lahodný krém – a nepřeberné možnosti zdobení! A když ho upečete jako klasický ,velký‘ dort nebo jako řezy, bude mít úspěch při každé slavnostní příležitosti.

Suroviny

moučkový cukr 240 g
jemný, například Korunní na pečení
máslo 240 g
plus trochu na vymazání plechu
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
mouka pšeničná polohrubá 240 g
prosátá + navíc na vysypání plechu
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vmíchaný do mouky
kakao holandského typu 2 PL
Na krém
máslo 100 g
moučkový cukr 60 g
rum 1 PL
kakao holandského typu 1 PL
vanilkový cukr 1 bal
Na ozdobu
čokoládová poleva bílá 1 bal
kokos strouhaný 1 hrst
nebo drcené ořechy
2 PL
barevná poleva viz recept Brusinkové řezy

1 Cukr utřete s máslem a žloutky do pěny. Nechte dvacet minut odpočívat a pak přisypte mouku s práškem do pečiva i kakao. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zatřete do těsta.

2 Těsto vylijte na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Vložte do trouby a pečte, dokud nebude pružné a na povrchu suché. Nechte ho do druhého dne odpočinout.

3 Kulatou formičkou vykrajujte tvary a pak je vodorovně rozřízněte. Zbytky těsta rozdrobte a v misce spojte se změklým máslem a ostatními přísadami na krém.

4 Spojujte vždy dvě a dvě kolečka krémem; potřete jím dortíčky i po obvodu. Potom je obalte v kokosu nebo oříšcích a horní část přelijte čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu. Podle fantazie ozdobte barevnou polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Tieto male dorticky som robila minuly rok na Vianoce. Sice su pracne, nie na pracu ale skor na cas... ale stoji to za to! Boli vynikajuce a vsetkym velmi chutili. Pacilo sa mi aj to, ze su to take male jednohubky. A dokonca som sa vyhrala aj s hviezdickami :) mali skvely efekt, lens om to robila s pielou polevou na hnedu cokoladu :)

Anonym

Prosím, jak docílím efektu té "hvězdy" na polevě? Chci polít tmavou čokoládou a bílou udělat zmíněnou ozdobu.

Anonym

se vytvoří tak, že se udělá polevou kolečko a paprsky se vytáhnou špejí.

Obchod Apetit