Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 315 g
Tuky 287 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříškomilové zajásají – dortíčky vypadají neobyčejně dekorativně, a ještě lépe chutnají! Po slepení je skladujte v lednici nebo na balkoně.

Suroviny

lískové oříšky 80 g
mleté
máslo 120 g
rum 1 PL
skořice 1 špetka
mletá
Na oříškový krém
vanilkový
mléko 200 ml
máslo 120 g
lískové oříšky 50 g
mleté

Postup

1

Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Mouku prosijte na vál, přidejte mleté oříšky, cukr, máslo,skořici a rum. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho aspoň půl hodiny odpočívat.

2

Z těsta vyválejte tenký plát. Vykrajujte oválky nebo kolečka, přeneste je na plech potažený pečicím papírem a pečte dorůžova (tak čtvrt hodiny).

3

Než kolečka vychladnou, připravte krém. Do horkého mléka zamíchejte pudinkový prášek a míchejte asi tři minuty do zhoustnutí; dejte chladnout. Máslo s cukrem utřete do pěny, přimíchejte vychladlý pudink a dvě třetiny oříšků.

4

Krémem slepujte oválky, boky dortíčků obalujte ve zbývající třetině mletých oříšků a na závěr cukroví pocákejte čokoládovou polevou. Dortíčky také můžete nahoře potřít tenkou vrstvou krému a posypat mletými oříšky.

Jak vyrobit cákance?
Dortíčky naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii. Polevu v sáčku rozehřejte v horké vodě, ustřihněte růžek a tekoucí polevou přejeďte několika dlouhými tahy nad cukrovím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

17.05.2010 22:58
Tento recept jsem poprvé zkusila v r. 2008, když jsem v Apetitech hledala nějaké nové cukroví. Okamžitě jsme si tyto dortíčky zamilovali, je opravdu výborné...spolu s vanilkovými rohlíčky moje nejoblíbenější. A navíc, díky náplni a skladování v lednici, je můžete péct klidně na poslední chvíli. Jsou jedlé už druhý den po slepení.
18.12.2009 20:42
Recept je úžasný. Od roku 2006, kdy vyšel v Apetitu, patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Doporučuju :-)
17.12.2007 20:37
Dělám letos již podruhé a jsou fakt skvělé. Výborné těsto a úžasný krém! Patří k našim oblíbeným.
13.09.2007 19:06
Recept se nachází v č.12/06, str.29
19.12.2006 09:27
Ahoj všem, recept jsem vyzkoušela a musim jen chválit. Vídeňské dortíčky jsou moc dobré, hlavně ten úžasný krém. Díky moc za takto výborné recepty. Krásné svátky
10.01.2007 13:01
Zdravím všechny kuchtění chtivé příznivce. Každoročně zkouším nový vánoční recept, letos padla volba na dortíčky. Musím Vám napsat že propadly nejen u mne, ale i všech ostatních (jediné zůstavaly na tácku). Ale to neznamená, že ´jsem apetit zavrhla, naopak, dále zůstáváte jediný časopis nejen o vaření, který jsem si vybrala z toho množství, které je na pultech. Hodně zdraví a dobrých receptů Simona