Oříškomilové zajásají – dortíčky vypadají neobyčejně dekorativně, a ještě lépe chutnají! Po slepení je skladujte v lednici nebo na balkoně.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Mouku prosijte na vál, přidejte mleté oříšky, cukr, máslo,skořici a rum. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho aspoň půl hodiny odpočívat.
Z těsta vyválejte tenký plát. Vykrajujte oválky nebo kolečka, přeneste je na plech potažený pečicím papírem a pečte dorůžova (tak čtvrt hodiny).
Než kolečka vychladnou, připravte krém. Do horkého mléka zamíchejte pudinkový prášek a míchejte asi tři minuty do zhoustnutí; dejte chladnout. Máslo s cukrem utřete do pěny, přimíchejte vychladlý pudink a dvě třetiny oříšků.
Krémem slepujte oválky, boky dortíčků obalujte ve zbývající třetině mletých oříšků a na závěr cukroví pocákejte čokoládovou polevou. Dortíčky také můžete nahoře potřít tenkou vrstvou krému a posypat mletými oříšky.
Jak vyrobit cákance?
Dortíčky naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii. Polevu v sáčku rozehřejte v horké vodě, ustřihněte růžek a tekoucí polevou přejeďte několika dlouhými tahy nad cukrovím.
Komentáře