Vídeňské oříškové dortíčky

Vídeňské oříškové dortíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4049 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 314 g
Tuky 287 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Oříškomilové zajásají – dortíčky vypadají neobyčejně dekorativně, a ještě lépe chutnají! Po slepení je skladujte v lednici nebo na balkoně.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 160 g
lískové oříšky 80 g
mleté
moučkový cukr 80 g
máslo 120 g
rum 1 PL
skořice špetka
mletá
Na oříškový krém
pudinkový prášek 0.5 bal
mléko 200 ml
máslo 120 g
moučkový cukr 50 g
lískové oříšky 50 g
mleté
čokoládová poleva
1.  Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Mouku prosijte na vál, přidejte mleté oříšky, cukr, máslo,skořici a rum. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho aspoň půl hodiny odpočívat.

2.  Z těsta vyválejte tenký plát. Vykrajujte oválky nebo kolečka, přeneste je na plech potažený pečicím papírem a pečte dorůžova (tak čtvrt hodiny).

3.  Než kolečka vychladnou, připravte krém. Do horkého mléka zamíchejte pudinkový prášek a míchejte asi tři minuty do zhoustnutí; dejte chladnout. Máslo s cukrem utřete do pěny, přimíchejte vychladlý pudink a dvě třetiny oříšků.

4.  Krémem slepujte oválky, boky dortíčků obalujte ve zbývající třetině mletých oříšků a na závěr cukroví pocákejte čokoládovou polevou. Dortíčky také můžete nahoře potřít tenkou
vrstvou krému a posypat mletými oříšky.

Jak vyrobit cákance?  Dortíčky naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii. Polevu v sáčku rozehřejte v horké vodě, ustřihněte růžek a tekoucí polevou přejeďte několika dlouhými tahy nad cukrovím.

Obchod Apetit