Oříškomilové zajásají – dortíčky vypadají neobyčejně dekorativně, a ještě lépe chutnají! Po slepení je skladujte v lednici nebo na balkoně.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Mouku prosijte na vál, přidejte mleté oříšky, cukr, máslo,skořici a rum. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho aspoň půl hodiny odpočívat.
2 Z těsta vyválejte tenký plát. Vykrajujte oválky nebo kolečka, přeneste je na plech potažený pečicím papírem a pečte dorůžova (tak čtvrt hodiny).
3 Než kolečka vychladnou, připravte krém. Do horkého mléka zamíchejte pudinkový prášek a míchejte asi tři minuty do zhoustnutí; dejte chladnout. Máslo s cukrem utřete do pěny, přimíchejte vychladlý pudink a dvě třetiny oříšků.
4 Krémem slepujte oválky, boky dortíčků obalujte ve zbývající třetině mletých oříšků a na závěr cukroví pocákejte čokoládovou polevou. Dortíčky také můžete nahoře potřít tenkou vrstvou krému a posypat mletými oříšky.
Jak vyrobit cákance?
Dortíčky naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii. Polevu v sáčku rozehřejte v horké vodě, ustřihněte růžek a tekoucí polevou přejeďte několika dlouhými tahy nad cukrovím.
Komentáře
Anonym
19.12.2006 09:27
dortíčky
Anonym
10.01.2007 13:01
vídeňské dortíčky
Anonym
13.09.2007 19:06
Apetit 12/06
Anonym
17.12.2007 20:37
Výborné!
Anonym
18.12.2009 20:42
Tradice
Hana Mnichová
17.05.2010 22:58
Nej cukroví...