Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 315 g
Tuky 287 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříškomilové zajásají – dortíčky vypadají neobyčejně dekorativně, a ještě lépe chutnají! Po slepení je skladujte v lednici nebo na balkoně.

Suroviny

lískové oříšky 80 g
mleté
máslo 120 g
rum 1 PL
skořice 1 špetka
mletá
Na oříškový krém
vanilkový
mléko 200 ml
máslo 120 g
lískové oříšky 50 g
mleté

1 Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Mouku prosijte na vál, přidejte mleté oříšky, cukr, máslo,skořici a rum. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho aspoň půl hodiny odpočívat.

2 Z těsta vyválejte tenký plát. Vykrajujte oválky nebo kolečka, přeneste je na plech potažený pečicím papírem a pečte dorůžova (tak čtvrt hodiny).

3 Než kolečka vychladnou, připravte krém. Do horkého mléka zamíchejte pudinkový prášek a míchejte asi tři minuty do zhoustnutí; dejte chladnout. Máslo s cukrem utřete do pěny, přimíchejte vychladlý pudink a dvě třetiny oříšků.

4 Krémem slepujte oválky, boky dortíčků obalujte ve zbývající třetině mletých oříšků a na závěr cukroví pocákejte čokoládovou polevou. Dortíčky také můžete nahoře potřít tenkou vrstvou krému a posypat mletými oříšky.

Jak vyrobit cákance? 
Dortíčky naskládejte vedle sebe na potravinářskou fólii. Polevu v sáčku rozehřejte v horké vodě, ustřihněte růžek a tekoucí polevou přejeďte několika dlouhými tahy nad cukrovím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

17.05.2010 22:58
Tento recept jsem poprvé zkusila v r. 2008, když jsem v Apetitech hledala nějaké nové cukroví. Okamžitě jsme si tyto dortíčky zamilovali, je opravdu výborné...spolu s vanilkovými rohlíčky moje nejoblíbenější. A navíc, díky náplni a skladování v lednici, je můžete péct klidně na poslední chvíli. Jsou jedlé už druhý den po slepení.
18.12.2009 20:42
Recept je úžasný. Od roku 2006, kdy vyšel v Apetitu, patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Doporučuju :-)
17.12.2007 20:37
Dělám letos již podruhé a jsou fakt skvělé. Výborné těsto a úžasný krém! Patří k našim oblíbeným.
13.09.2007 19:06
Recept se nachází v č.12/06, str.29
19.12.2006 09:27
Ahoj všem, recept jsem vyzkoušela a musim jen chválit. Vídeňské dortíčky jsou moc dobré, hlavně ten úžasný krém. Díky moc za takto výborné recepty. Krásné svátky
10.01.2007 13:01
Zdravím všechny kuchtění chtivé příznivce. Každoročně zkouším nový vánoční recept, letos padla volba na dortíčky. Musím Vám napsat že propadly nejen u mne, ale i všech ostatních (jediné zůstavaly na tácku). Ale to neznamená, že ´jsem apetit zavrhla, naopak, dále zůstáváte jediný časopis nejen o vaření, který jsem si vybrala z toho množství, které je na pultech. Hodně zdraví a dobrých receptů Simona

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč