Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5352 kcal
Bílkoviny 97 g
Cukr 333 g
Tuky 398 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vychutnejte si muffiny s báječným krémem! Pokud vám nějaký zbude, dejte ho zmrazit, takovou zmrzlinu nikde nekoupíte!

Suroviny

máslo 100 g
změklé, navíc trocha na vymazání
vlašské ořechy 50 g
mleté
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá se lžičkou prášku do pečiva
krupicový cukr 100 g
přírodní
vejce 2 ks
káva 3 PL
silná, překapávaná
Na krém
káva 0.5 hrnku
silná, překapávaná
krupicový cukr 0.3 hrnku
sůl špetka
žloutek 3 ks
máslo 1 hrnek
změklé
vanilka špetka
mletá
Na polevu
moučkový cukr 100 g
káva 2 PL
silná, překapávaná
Na ozdobu
kávová zrna pravá nebo čokoládová

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymažte osm kulatých formiček nebo muffinovou formu. Mouku, mleté ořechy, cukr, máslo, vejce a tři lžíce kávy utřete do pěny; trvá to dvě až tři minuty.

2. Lžící naneste směs do formiček, postavte je na plech a pečte dvanáct až patnáct minut, až těsto vyběhne a bude zlatavé. Ve formičkách nechte pět minut chladnout, pak vyklopte na mřížku k dochladnutí.

3. Teď připravte krém: v misce postavené nad mírně vroucí vodu ušlehejte kávu, cukr, sůl a žloutky do zhoustnutí. Sejměte z ohně a elektrickými metlami šlehejte do vychladnutí. Pak po lžíci zašlehávejte máslo a nakonec vanilku.

4. Upečené dortíčky rozřízněte a spojte krémem. Utřete kávu s cukrem a přelijte dortíčky; navrch posaďte kávová zrnka.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit