Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5352 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 333 g
Tuky 398 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si muffiny s báječným krémem! Pokud vám nějaký zbude, dejte ho zmrazit, takovou zmrzlinu nikde nekoupíte!

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
změklé, navíc trocha na vymazání
prosátá se lžičkou prášku do pečiva
přírodní
vejce 2 ks
káva 3 PL
silná, překapávaná
Na krém
káva ½ hrnku
silná, překapávaná
sůl 1 špetka
máslo 1 hrnek
změklé
vanilka 1 špetka
mletá
Na polevu
káva 2 PL
silná, překapávaná
Na ozdobu
kávová zrna pravá nebo čokoládová

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymažte osm kulatých formiček nebo muffinovou formu. Mouku, mleté ořechy, cukr, máslo, vejce a tři lžíce kávy utřete do pěny; trvá to dvě až tři minuty.

2

Lžící naneste směs do formiček, postavte je na plech a pečte dvanáct až patnáct minut, až těsto vyběhne a bude zlatavé. Ve formičkách nechte pět minut chladnout, pak vyklopte na mřížku k dochladnutí.

3

Teď připravte krém: v misce postavené nad mírně vroucí vodu ušlehejte kávu, cukr, sůl a žloutky do zhoustnutí. Sejměte z ohně a elektrickými metlami šlehejte do vychladnutí. Pak po lžíci zašlehávejte máslo a nakonec vanilku.

4

Upečené dortíčky rozřízněte a spojte krémem. Utřete kávu s cukrem a přelijte dortíčky; navrch posaďte kávová zrnka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

21.08.2009 21:59
prosím pěkně, a jakou mouku mám použít????Děkuji
04.05.2010 17:33
Já myslím, že hladkou :).

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...