0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátové omelety s krůtím masem

Špenátové omelety s krůtím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátové omelety s krůtím masem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2750 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 275 g
Tuky 104 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 240 g
mléko 300 ml
vejce 2 ks
sůl
špenát 600 g
čerstvý, opraný, osušený a natrhaný
olej
na smažení omelet
krůta 700 g
koriandr 30 g
čerstvý
kari koření 1 PL
zakysaná smetana 200 g

1 Z mouky, mléka, vajec a lžičky soli připravte husté palačinkové těsto a vmíchejte do něj špenát. Na oleji usmažte čtyři silné, velké omelety.

2 Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.

Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Obchod Apetit