Špenátové omelety s krůtím masem

Špenátové omelety s krůtím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2750 kcal
Bílkoviny 218 g
Cukr 275 g
Tuky 104 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 240 g
mléko 300 ml
vejce 2 ks
sůl
špenát 600 g
čerstvý, opraný, usušený a natrhaný
olej
na smažení omelet
krůta 700 g
koriandr 30 g
čerstvý, asi 2 hrsti
kari koření 1 PL
zakysaná smetana 200 g
1.  Z mouky, mléka, vajec a lžičky soli připravte husté palačinkové těsto a vmíchejte do něj špenát. Na oleji usmažte čtyři silné, velké omelety.

2.  Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.

3.  Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.

Obchod Apetit