Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
240
g
mléko
300
ml
vejce
2
ks
sůl
špenát
600
g
čerstvý, opraný, osušený a natrhaný
olej
na smažení omelet
krůta
700
g
koriandr čerstvý
30
g
čerstvý
kari koření
1
PL
zakysaná smetana
200
g
Postup
1
Z mouky, mléka, vajec a lžičky soli připravte husté palačinkové těsto a vmíchejte do něj špenát. Na oleji usmažte čtyři silné, velké omelety.
2
Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.
3
Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.