0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svíčková z krůtího masa

Svíčková z krůtího masa
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Svíčková z krůtího masa

4.1 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3841 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 292 g
Tuky 203 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůtí maso dětem chutná většinou více než maso hovězí – a je křehčí a šťavnaté.

Suroviny

z horních stehen, bez kosti
uzená, na klínky
olej 2 PL
mrkev 2 ks
a 1/2 celer, na plátky
cibule 1 ks
velká na plátky
ocet 2 PL
a na dochucení
citron 1 ks
oloupaný, na plátky
hořčice 1 ČL
plnotučná
bobkový list 3 ks
a 6 kuliček celý pepř + 5 kuliček nové koření
tymián 1 ČL
sušený
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
voda 500 ml
či vývar
smetana ke šlehání 250 ml
knedlíky houskové
jako příloha
smetana ke šlehání
šlehačka k podávání

Postup

1

Maso odblaňte, omyjte, osušte, protkněte klínky slaniny, osolte a svažte jako roládu. Opečte ji ze všech stran v pekáči na části rozpáleného oleje a vyjměte.

2

Přidejte zbylý olej a osmahněte na něm dorůžova mrkev s celerem.

3

Přidejte cibuli a koření a dále opékejte dozlatova. Vraťte maso, zastříkněte octem, vložte plátky citronu a hořčici.

4

Do pekáčku nalijte trochu vody, osolte a pečte při 180 °C pod poklicí doměkka; trvá to asi hodinu až hodinu a půl. Během dušení maso občas přelijte šťávou a podlijte vodou.

5

Z másla a mouky udělejte světlou jíšku.

6

Měkké maso vyjměte a přikryjte.

7

Do základu omáčky vmíchejte jíšku, dolijte vodou nebo vývarem, rozmíchejte a vařte za občasného míchání asi 30 minut. Vyberte celé koření, omáčku rozmixujte, a pokud ji chcete mít úplně jemnou, ještě ji protlačte přes jemné síto.

8

Přilijte smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte solí, octem a cukrem.

9

Maso nakrájejte přes vlákno na plátky a podávejte s omáčkou, citronem, brusinkami, šlehačkou a knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč