Krůtí maso dětem chutná většinou více než maso hovězí – a je křehčí a šťavnaté. A přesně toho jsme se drželi a vznikl tento recept. Svíčková z krůtího masa na vašem stole zazáří a nejen děti si opravdu pochutnají. Svíčkovou s knedlíkem doplňte kolečkem citronu, brusinkami a smetanou. Sváteční oběd jak vyšitý.
Suroviny
Postup
Maso odblaňte, omyjte, osušte, protkněte klínky slaniny, osolte a svažte jako roládu. Opečte ji ze všech stran v pekáči na části rozpáleného oleje a vyjměte.
Přidejte zbylý olej a osmahněte na něm dorůžova mrkev s celerem.
Přidejte cibuli a koření a dále opékejte dozlatova. Vraťte maso, zastříkněte octem, vložte plátky citronu a hořčici.
Do pekáčku nalijte trochu vody, osolte a pečte při 180 °C pod poklicí doměkka; trvá to asi hodinu až hodinu a půl. Během dušení maso občas přelijte šťávou a podlijte vodou.
Z másla a mouky udělejte světlou jíšku.
Měkké maso vyjměte a přikryjte.
Do základu omáčky vmíchejte jíšku, dolijte vodou nebo vývarem, rozmíchejte a vařte za občasného míchání asi 30 minut. Vyberte celé koření, omáčku rozmixujte, a pokud ji chcete mít úplně jemnou, ještě ji protlačte přes jemné síto.
Přilijte smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte solí, octem a cukrem.
Krůtí maso nakrájejte přes vlákno na plátky a podávejte se svíčkovou omáčkou, citronem, brusinkami, šlehačkou a knedlíkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dobroty pro děti(8 receptů )
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů )
- Svíčková omáčka: 9 skvělých receptů (11 receptů )
- Český kulinářský skvost? Omáčky. Připravte si 6 nejoblíbenějších českých omáček(9 receptů )