Italského šéfkuchaře Emanuela Ridiho známe hlavně díky pořadu S Italem v kuchyni. Právě v něm připravil pro Zdeňka Pohlreicha italskou variantu naší svíčkové, a to i přesto, že se kdysi zařekl, že českou kuchyni vařit nebude. Jeho omáčka se od té naší tolik neliší, jen je mnohem jemnější a v chuti je znát řapíkatý celer a kapary.
Suroviny
Pro 4-6 osob
Suroviny
Pro 4-6 osob
Na knedlíky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 9297 kcal
- Bílkoviny 508 g
- Sacharidy 582 g
- Tuky 527 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
2,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/10
Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.