Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svíčková po italsku s tyrolským knedlíkem
Svíčková po italsku s tyrolským knedlíkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Svíčková po italsku s tyrolským knedlíkem

2.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9297 kcal
Bílkoviny 508 g
Sacharidy 582 g
Tuky 527 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italského šéfkuchaře Emanuela Ridiho známe hlavně díky pořadu S Italem v kuchyni. Právě v něm připravil pro Zdeňka Pohlreicha italskou variantu naší svíčkové, a to i přesto, že se kdysi zařekl, že českou kuchyni vařit nebude. Jeho omáčka se od té naší tolik neliší, jen je mnohem jemnější a v chuti je znát řapíkatý celer a kapary. 

Související recepty

Suroviny

ančovičky (konzerva) 2 ks
mrkev 2 ks
mrkev
na hrubo
petržel 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
koňak 100 ml
nebo brandy
jablečný ocet 100 ml
kapary 1 ČL
+ na ozdobení
vývar hovězí 1 l
hořčice dijonská 1 PL
rozmarýn 1 ČL
čerstvý
tymián 1
+ na ozdobení
pepř 3 kuličky
mléko 100 ml
sůl
na ozdobu
Na knedlíky
pečivo 400 g
starší, na kostičky
pancetta 4 plátky
nebo slanina
vejce 2 ks
podle potřeby
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 120°C. Svíčkovou očistěte, svažte provázkem do úhledného válečku a v hrnci se silným dnem na přepuštěném másle opečte ze všech stran. Maso vyndejte a do uvolněného hrnce vložte sardelky, krátce orestujte a přidejte mrkev a krátce ji opékejte. Když začne chytat barvu, přidejte petržel a celer, krátce orestujte a nakonec přidejte cibuli. Zalijte koňakem a jablečným octem, přisypte kapary a vše chvíli povařte. Po chvíli přilijte vývar, přidejte hořčici a promíchejte.

2

Do látkového ubrousku svažte bobkový list, rozmarýn, tymián a kuličky pepře. Vzniklý uzlík ponořte na dno hrnce. Přilijte mléko, vraťte maso, hrnec přiklopte pokličkou a dejte péct na zhruba 50 minut do trouby.

3

Mezitím připravte knedlíky: kostičky pečiva usušte v troubě. Slaninu nakrájejte na kostičky a poté ji nasucho opečte v pánvi. Do mísy sesypte pečivo a přidejte slaninu, vejce a nastrouhaný sýr. Promíchejte a z hmoty vytvarujte úhledné šišky. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte 20 minut.

4

Po upečení vyndejte maso i uzlík bylinek z hrnce. Omáčku propasírujte, vmíchejte do ní smetanu a mír- ně povařte. Podle chuti ji dosolte.

5

Na talíř servírujte plátky masa, polijte je omáčkou, přidejte knedlíky a vše ozdobte kapary, citronovou kůrou a snítkou tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...