0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svíčková po italsku s tyrolským knedlíkem

Svíčková po italsku s tyrolským knedlíkem

2.1 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9297 kcal
Bílkoviny 508 g
Sacharidy 582 g
Tuky 527 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italského šéfkuchaře Emanuela Ridiho známe hlavně díky pořadu S Italem v kuchyni. Právě v něm připravil pro Zdeňka Pohlreicha italskou variantu naší svíčkové, a to i přesto, že se kdysi zařekl, že českou kuchyni vařit nebude. Jeho omáčka se od té naší tolik neliší, jen je mnohem jemnější a v chuti je znát řapíkatý celer a kapary. 

Suroviny

svíčková 1 kg
máslo 50 g
nejlépe přepuštěné
ančovičky (konzerva) 2 ks
mrkev 2 ks
mrkev
cibule 2 ks
na hrubo
petržel 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
koňak 100 ml
nebo brandy
jablečný ocet 100 ml
kapary 1 ČL
plus na ozdobení
vývar hovězí 1 l
hořčice dijonská 1 PL
bobkový list 2 ks
rozmarýn 1 ČL
čerstvý
tymián 1
plus na ozdobení
pepř 3 kuličky
mléko 100 ml
smetana ke šlehání 200 ml
sůl
citronová kůra 1 ČL
na ozdobu
Na knedlíky
pečivo 400 g
starší bílé pečivo, nakrájené na kostičky
pancetta 4 plátky
nebo jiná sušená slanina
vejce 2 ks
nebo více, podle potřeby)
parmazán 100 g
strouhaný

1 Troubu předehřejte na 120°C. Svíčkovou očistěte, svažte provázkem do úhledného válečku a v hrnci se silným dnem na přepuštěném másle opečte ze všech stran. Maso vyndejte a do uvolněného hrnce vložte sardelky, krátce orestujte a přidejte mrkev a krátce ji opékejte. Když začne chytat barvu, přidejte petržel a celer, krátce orestujte a nakonec přidejte cibuli. Zalijte koňakem a jablečným octem, přisypte kapary a vše chvíli povařte. Po chvíli přilijte vývar, přidejte hořčici a promíchejte.

2 Do látkového ubrousku svažte bobkový list, rozmarýn, tymián a kuličky pepře. Vzniklý uzlík ponořte na dno hrnce. Přilijte mléko, vraťte maso, hrnec přiklopte pokličkou a dejte péct na zhruba 50 minut do trouby.

3 Mezitím připravte knedlíky: kostičky pečiva usušte v troubě. Slaninu nakrájejte na kostičky a poté ji nasucho opečte v pánvi. Do mísy sesypte pečivo a přidejte slaninu, vejce a nastrouhaný sýr. Promíchejte a z hmoty vytvarujte úhledné šišky. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte 20 minut.

4 Po upečení vyndejte maso i uzlík bylinek z hrnce. Omáčku propasírujte, vmíchejte do ní smetanu a mír- ně povařte. Podle chuti ji dosolte.

5 Na talíř servírujte plátky masa, polijte je omáčkou, přidejte knedlíky a vše ozdobte kapary, citronovou kůrou a snítkou tymiánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč